Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

29.05.2021 01:05

Hydraulické klapky usnadňují provoz aktivního vzorkovače vzduchu

Požadavky na monitorování prostředí při aseptickém zpracování ve farmaceutickém a zdravotnickém průmyslu jsou stále náročnější. Britská společnost Pinpoint Scientific vyvinula inovativní systém, který má laboratořím poskytnout nový zlatý standard v oblasti mikrobiologického monitorování aktivního vzduchu a odběru vzorků. Pro lepší manipulaci je nyní ImpactAir-140 vybaven hydraulickými tlumiči, které dodává společnost ACE Fabreeka UK.

Společnost Pinpoint Scientific Ltd. navrhuje a vyrábí řadu vysoce kvalitních produktů pro monitorování mikrobiálního prostředí ve farmaceutických čistých prostorách a dalších vysoce kontrolovaných prostředích. "Jsme technologicky orientovaná společnost a pevně věříme v zapojení zákazníků do celého procesu vývoje, abychom zajistili, že naše produkty budou přesně splňovat jejich požadavky. Na vývoji našich vzorkovačů vzduchu a povrchových vzorků se podílely dvě největší farmaceutické společnosti na světě," uvádí Gethin Jones, generální ředitel celosvětově působícího podniku, který sídlí v Bridgendu ve Walesu nedaleko Cardiffu ve Velké Británii. Na otázku týkající se kvalit přístroje ImpactAir-140 se ohlíží za jeho vývojem a říká, že společnost usoudila, že je nejvyšší čas, aby byl výběr monitorů vzduchu 140 mm Slit-to-Agar aktualizován. Protože společnost Pinpoint Scientific věří ve vývoj pouze těch nejkvalitnějších a nejvýkonnějších výrobků, má ImpactAir oproti nejbližším konkurentům celý seznam výhod. Konstrukce z nerezové oceli nepropouští částice, nabízí velmi nízké vibrace a má univerzální napájení se spotřebou energie nižší než 50 W, přičemž obsluhu usnadňuje velký přehledný dotykový displej a možnost dálkového ovládacího panelu. Systém je plně validován podle normy ISO 14698 pro fyzikální a biologickou účinnost, lze jej vybavit řadou příslušenství a přesto se může pochlubit pouze polovičními rozměry a o 4 kg nižší hmotností než jeho nejbližší konkurent. Na rozdíl od jiných vzorkovačů tohoto druhu má vestavěný systém, který neustále monitoruje a upravuje vzdálenost mezi vstupem a agarovým povrchem, což je faktor, který může u jiných vzorkovačů způsobovat značné rozdíly ve výkonu. Závěrem lze říci, že uživatelé vzorkovače ImpactAir pracují s vyšší účinností vzorkování ve srovnání s referenčními přístroji a nejbližším konkurentem, což z něj činí nový zlatý standard pro monitorování a vzorkování v laboratorním prostředí třídy A až D.

Aby byla každodenní práce v čistých prostorách laboratoří ve špičkovém potravinářském sektoru nebo v oblasti lékařské techniky a také ve farmaceutickém průmyslu co nejjednodušší, vytvořili konstruktéři společnosti Pinpoint Scientific jedinečné řešení promyšlené do nejmenších detailů. Při hledání vysoce kvalitních komponent a při práci na zlepšení provozu víka s kvalitním řešením pro lineární řízení pohybu se konstruktéři obrátili na společnost Applied Automation, jednoho z distributorů ACE Fabreeka UK. Po zvážení všech požadavků a přání jim jejich provozní inženýr doporučil hydraulické tlumiče.

Hydraulické tlumiče plněné speciálním olejem pro speciální řešení

Wyn Gordge, Area Manager společnosti ACE Fabreeka UK, popisuje výchozí situaci: "S naším distributorem Applied Automation jsme často úspěšně spolupracovali a v tomto případě vedla spolupráce rychle k požadovanému výsledku i pro společnost Pinpoint Scientific." Rozhodujícím bodem pro použití hydraulických tlumičů byl požadavek zákazníka, aby se víko vzorkovače otevíralo bez větší námahy. Bez tohoto požadavku by byly vhodnými komponenty pro řízení pohybu průmyslové plynové pružiny, které lze přesně nastavit na požadovanou rychlost otevírání a zavírání pomocí ventilu, které společnost ACE nabízí z nerezové oceli. Byly však zvoleny hydraulické klapky, protože poskytují konstantní rychlost posuvu v kombinaci se snadnou nastavitelností a ke spuštění procesu otevírání víka stačí pouze lehce poklepat. Dalším plusem je skutečnost, že hydraulické tlumiče umožňují šetrný proces zavírání s dodatečným tlumením.

Společnosti ACE a Applied Automation dokázaly předvést další silný příklad: tým známý jako kompetentní vývojový partner a ceněný pro řešení na míru zákazníkům i při počáteční dodávce malého množství dosáhl mistrovského díla hydrauliky. Vzhledem k tomu, že produkty pro monitorování mikrobiálního prostředí ImpactAir-140 se používají převážně v kritických laboratorních podmínkách a čistých prostorách, nepřicházelo podle specifikací společnosti Pinpoint Scientific v úvahu použití minerálního oleje jako tlumicího média ve válcovém tělese brzdy. Vzhledem k tomuto požadavku a vzhledem k citlivým oblastem použití se společnost ACE rozhodla plnit tlumiče speciálně rafinovaným rostlinným olejem s velmi podobnou viskozitou a životností. V průběhu návrhu výrobku přispěli inženýři společnosti Pinpoint Scientific nerezovými objímkami, kterými jsou pokryta vnější tělesa hydraulických tlumičů, jež jsou vyrobena z oceli s povrchovou úpravou. Na jedné straně kryty z nerezové oceli umožňují lepší hygienu vzhledem k přísným požadavkům na čisté prostory a na druhé straně materiál pouzder ladí se zbytkem jednotky.

Komponenty ACE, které se v tomto případě objevily, jsou hydraulické klapky typu HB15-50 s vnějším průměrem tělesa 15 mm a zdvihem 50 mm, což je ideálně uzpůsobuje pro snadné otevírání víka a jeho udržování v požadovaném úhlu otevření 60 stupňů. Tyto hydraulické tlumiče jsou dodávány s variabilním nastavením tlakové a výsuvné síly v rozmezí 20 N až 800 N a jejich instalace je díky nastavovacímu segmentu na pístu hračkou. Díky jejich vysoké kvalitě a dlouhé životnosti neexistují prakticky žádná omezení, pokud jde o přání zákazníků, jako je společnost Pinpoint Scientific, s ohledem na četnost otevírání a zavírání špičkových řešení, jako je ImpactAir-140. Pokud nepracují ve farmaceutických čistých prostorech a jiných vysoce kontrolovaných prostředích, používají se tyto špičkové komponenty pro přesné řízení pohybu především v nejrůznějších automobilových nebo průmyslových konstrukcích, ale také v elektrotechnickém, nábytkářském a volnočasovém průmyslu.

Více novinek.

Při testování invalidních vozíků hrají výrobci...

Specialisté na nouzové zastavení oslavují premiéry ve filmu a televizi
Pokud jde o technologii průmyslového tlumení, je společnost ACE jedním z prvních kontaktů pro většinu konstruktérů a projektantů na celém světě. Ať už mají odborníci v těchto dnech jakékoliv dotazy, společnost ACE je vždy rychle zodpoví, ať už online, nebo prostřednictvím osobního kontaktu na místě.

V konstrukci invalidních vozíků je mnoho prostoru pro zlepšení. To dokazuje jednonápravový vozík...

Úleva při manipulaci a přestavbě: univerzální šroubovák s plynovou tažnou pružinou a strukturálními tlumiči od společnosti ACE
v univerzálním šroubováku společnosti Metallatelier GmbH