Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

Společnost E+E Elektronik dodá národní standard pro měření koncentrace plynu CO2

Kalibrační laboratoř společnosti E+E Elektronik, která se specializuje na senzory, byla pověřena rakouským Spolkovým úřadem pro metrologii a zeměměřictví (BEV), aby zajistila národní etalon pro měření koncentrace plynu CO2. Kalibrační odborníci z Engerwitzdorfu se tak stali nejvyšší metrologickou autoritou v zemi pro další fyzikální veličinu, která následuje po vlhkosti, rosném bodu a rychlosti proudění vzduchu. Jako pověřený institut BEV je společnost E+E Elektronik oprávněna provádět speciální kalibrace na úrovni národního metrologického institutu pro tyto fyzikální veličiny.

Národní metrologické instituty (NMI) - v Rakousku je to BEV - nebo jím pověřené instituty stojí na vrcholu metrologické hierarchie země. Tím, že poskytují závazné národní etalony měření (etalony), zajišťují propojení legální metrologie s mezinárodně uznávanou soustavou jednotek SI a zajišťují tak celosvětově srovnatelné etalony.

Kalibrační laboratoř E+E je tímto důležitým úkolem pověřena pro vlhkost a rosný bod od roku 2004 a pro rychlost proudění vzduchu od roku 2011. V dubnu 2021 bylo uděleno určení také pro koncentraci plynu CO2.

Určený institut BEV / E+E Elektronik

Jako určený institut se společnost E+E Elektronik zavázala udržovat a dále rozvíjet národní etalony v souladu se současným stavem a požadavky metrologie. Předpokladem pro to je kromě potřebných metrologických znalostí a vybavení také přísný systém řízení kvality podle normy EN ISO/IEC 17025. Kromě toho se společnost E+E Elektronik podrobuje pravidelným kontrolním auditům ze strany BEV a mezinárodních kalibračních expertů.

Aby byla zajištěna rovnocennost a mezinárodní uznávání národních etalonů, účastní se společnost E+E Elektronik klíčových porovnávání prováděných CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) nebo EURAMET (European Association of National Metrology Institutes). Kromě toho je společnost E+E Elektronik zastoupena v mezinárodních výborech v oblasti metrologie pro příslušné fyzikální veličiny.

Kalibrační a měřicí schopnosti (údaje CMC) jmenovaného institutu jsou uvedeny v databázi klíčových porovnání BIPM (KCDB) pod názvem BEV/E+E Elektronik. Podle ujednání CIPM o vzájemném uznávání (MRA) je společnost E+E Elektronik oprávněna uvádět na svých kalibračních certifikátech BEV/E+E logo CIPM-MRA. Kalibrační certifikáty z institutů, které mají toto logo, se těší nejvyšší míře uznání a jsou zajímavé zejména pro akreditované kalibrační orgány díky své návaznosti na národní metrologický institut.

"Skutečnost, že jsme nyní také jmenovaným institutem BEV pro koncentraci plynu CO2 v návaznosti na vlhkost, rosný bod a rychlost proudění vzduchu, nás těší. Je to další důkaz velkých odborných znalostí naší kalibrační laboratoře, z čehož naši zákazníci již léta těží," říká Dietmar Pachinger, vedoucí kalibrační laboratoře E+E.

Akreditovaná kalibrační laboratoř

Kromě speciálních kalibrací jako určený institut nabízí společnost E+E Elektronik také akreditované kalibrace měřicích zařízení pro fyzikální veličiny vlhkost, rosný bod, CO2, rychlost proudění vzduchu, teplotu a tlak. Za tímto účelem je společnost E+E Elektronik akreditována jako kalibrační laboratoř podle normy EN ISO/IEC 17025 pod identifikačním číslem 0608 rakouským národním akreditačním orgánem / Spolkovým ministerstvem pro digitální a hospodářské záležitosti. Rozhodujícím rysem akreditovaných kalibrací - na rozdíl od tzv. kalibrací ISO nebo vnitropodnikových kalibrací - je návaznost výsledků měření na národní normu, a tím jejich mezinárodní srovnatelnost.

Podrobné informace o službách nabízených kalibrační laboratoří E+E najdete na www.eplusecal.com

Více novinek.

Trojice snímačů CDS201, HTS201 a TES201 představuje novou generaci přesných a spole...

S novým senzorem HTS801 uvádí společnost E+E Elektronik na trh svůj dosud nejvýkonnější senzor vl...

Digitální snímací modul pro úsporné měření vlhkosti a teploty

Snímací modul HTM502 rak...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stánek F31 - F32

...

Rakouský výrobce senzorů E+E Elektronik rozšiřuje své portfolio digitálních snímacích prvků o dvě...

Nový kalkulátor vlhkosti od společnosti E+E Elektronik počítá všechny důležité parametry související s vlhkostí a tlakový rosný bod.