Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf slaví 60. narozeniny velmi speciální pipety

Rok 2021 je důležitým mezníkem pro všechny, kdo pracují v laboratoři. Před 60 lety uvedla společnost Eppendorf na trh první průmyslově vyráběnou pipetu s pístovým zdvihem na světě, která navždy změnila manipulaci s kapalinami v laboratoři. Pipeta "Marburg Pipette" společnosti Eppendorf, představená v roce 1961, obsahovala stejné základní prvky, které se v laboratořích vyskytují dodnes: pružinový píst, který se přesně zastaví na nastaveném objemu, a odnímatelnou plastovou špičku pipety.

Geniální mysl řeší problém
Až do 50. let 20. století vědci pipetovali ústy; šlo o techniku, při níž uživatel nasával kapaliny do tenkých skleněných zkumavek ústy. Nejenže se tyto ústní pipety běžně čistily nebezpečnými chemikáliemi, jako je kyselina sírová, ale neoficiální zprávy spojovaly pipetování ústy s požitím nebezpečných látek - včetně tyfové kultury a dokonce plutonia. Německý lékař Heinrich Schnitger, zklamaný nedostatečností ústního pipetování, sestrojil "zařízení pro rychlé a přesné pipetování malých množství kapaliny" a v roce 1958 podal patentovou přihlášku.

Eppendorf rozpoznal potenciál
Eppendorf byl první, kdo rozpoznal význam Schnitgerova vynálezu a dále jej rozvíjel. Tato práce vyvrcholila v "Marburské pipetě" - první komerční pipetě s pístovým zdvihem na světě, kterou společnost Eppendorf uvedla na trh v roce 1961. Spolu s první Eppendorfovou zkumavkou® pro manipulaci s mikrolitrovými objemy ("Eppi®"), mikrolitrovou odstředivkou a termomixérem vytvořila "Marburgova pipeta" mikrolitrový systém Eppendorf; revoluční sadu přístrojů v mnoha vědeckých oborech, která dnes určuje standard ve výzkumných laboratořích po celém světě.

Slibná budoucnost
Uplynulo neuvěřitelných 60 let od doby, kdy Eppendorf uvedl na trh první komerční pipetu s pístovým zdvihem; nástroj, který zásadně změnil vědu. Tento klíčový okamžik znamená, že DNA společnosti Eppendorf je obsažena v každé pipetě s pístovým zdvihem, která byla od té doby vyrobena. Tím však příběh nekončí. Závazek společnosti Eppendorf poskytovat nejlepší řešení pro manipulaci s kapalinami nadále vede k inovativním konstrukcím, které činí laboratorní práci stále efektivnější, bezpečnější a obecně lepší. Dnes si zákazníci společnosti Eppendorf mohou vybrat ze široké škály přístrojů, spotřebního materiálu a služeb, které splňují jejich potřeby v oblasti manipulace s kapalinami a dále urychlují jejich výzkum


Více novinek.

S přístrojem Mastercycler® X40 bude vaše každodenní laboratorní rutina nejen spolehlivá a efe...

Společnosti Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dvě přední společnosti v oboru přírodních věd, s potěšením oznamují spolupráci v rámci strategické dohody o společném marketingu.
propagace 01. září 2023 - 31. prosince 2023
Ve společnosti Eppendorf si uvědomujeme klíčovou roli, kterou hrají plastové spotřební materiály v laboratoři. Zároveň jsme si vědomi, že vyvážení požadavků moderní vědy s péčí o životní prostředí je klíčovou výzvou pro řízení laboratoří v oblasti přírodních věd. Proto se řídíme zásadou "Reduce, Reuse, Recycle", kdykoli a kdekoli je to možné, a stále více spoléháme na používání surovin na biologické bázi.

Hamburská společnost Eppendorf SE, která se zabývá vědami o živé přírodě, letos již po osmadvacát...

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus byly certifikovány značkou ACT® sp...