Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Eppendorf věnuje EMBL 20 000 eur na podporu žen pracujících ve vědě

  • Podpora projektu "Advancement of Women in Science" (Podpora žen ve vědě)
  • Vánoční dar umožňuje 20 postdoktorandkám zapojit se do programu pro vědkyně ve vedoucích pozicích
  • Dar podtrhuje dlouholeté firemní partnerství mezi EMBL a společností Eppendorf
Hamburk, 22. listopadu 2021 - Společnost Eppendorf SE dnes věnovala 20 000 eur Evropské laboratoři molekulární biologie (EMBL) během slavnostní online prezentace. Prostředky jsou určeny na projekt EMBL "Advancement of Women in Science", který umožňuje vědkyním zahájit manažerskou kariéru ve vědeckých oborech.

Generální ředitelka EMBL Edith Heardová ve svém projevu, v němž společnosti za dar poděkovala, označila dar za důležitý signál pro kvalifikaci vědkyň. Heardová uvedla, že manažerská úroveň ve vědecké komunitě se vyznačuje zřetelnou genderovou nerovnováhou: "Aby se tento nepoměr vyrovnal, přijala EMBL v roce 2020 opatření a zahájila program nazvaný 'Leadership and Excellence for Aspiring Women Postdocs' (LEAP), který zahrnuje jednoletý mentoringový a koučovací program. Tento velkorysý dar společnosti Eppendorf umožní dalším 20 postdoktorandkám získat kvalifikaci potřebnou pro manažerskou kariéru. Doufáme, že se z nich stanou vedoucí skupin, vedoucí výzkumní pracovníci a odborní asistenti ve vědeckých oborech."

Větší zviditelnění žen ve vědě

Inkluze a diverzita jsou důležitými tématy skupiny Eppendorf, řekla Eva van Pelt, spoluředitelka společnosti Eppendorf SE: "Solidarita, tolerance a diverzita jsou charakteristickými rysy kosmopolitní kultury, kterou Eppendorf podporuje, a základem úspěchu společnosti. Rozdíl mezi počtem mužů a žen, kteří zastávají vedoucí pozice ve vědecké komunitě, je vážným problémem. Zvýšení viditelnosti žen ve vědě je deklarovaným cílem i důležitým zájmem společnosti Eppendorf."

EMBL a Eppendorf: dlouholeté partnerství

EMBL a skupina Eppendorf mají společnou historii založenou na dlouholeté spolupráci v oblasti firemních partnerských programů. Kromě toho se již 10 let koná v EMBL v Heidelbergu slavnostní předávání prestižní ceny Eppendorf Award pro mladé evropské badatele. Tato cena je udělována jako ocenění prvotřídních výkonů mladých vědců v oblasti biologického výzkumu.



Více novinek.

S přístrojem Mastercycler® X40 bude vaše každodenní laboratorní rutina nejen spolehlivá a efe...

Společnosti Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dvě přední společnosti v oboru přírodních věd, s potěšením oznamují spolupráci v rámci strategické dohody o společném marketingu.
propagace 01. září 2023 - 31. prosince 2023
Ve společnosti Eppendorf si uvědomujeme klíčovou roli, kterou hrají plastové spotřební materiály v laboratoři. Zároveň jsme si vědomi, že vyvážení požadavků moderní vědy s péčí o životní prostředí je klíčovou výzvou pro řízení laboratoří v oblasti přírodních věd. Proto se řídíme zásadou "Reduce, Reuse, Recycle", kdykoli a kdekoli je to možné, a stále více spoléháme na používání surovin na biologické bázi.

Hamburská společnost Eppendorf SE, která se zabývá vědami o živé přírodě, letos již po osmadvacát...

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus byly certifikovány značkou ACT® sp...