Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

21.12.2021 05:12

Eppendorf Research plus je první pipeta, která získala označení My Green Lab ACT

Jednokanálová řada pipet Eppendorf Research® plus s variabilním objemem byla neziskovou organizací "My Green Lab®" certifikována štítkem "ACT®" Environmental Impact Factor Label. Zdůrazněním odpovědnosti, důslednosti a transparentnosti (ACT) v oblasti výroby, spotřeby energie a vody, balení a konce životnosti usnadňuje laboratořím výběr udržitelnějších produktů. Výrobky s označením ACT jsou nezávisle auditovány společností Sustainability Management & Strategy Collaborative (SMSC, poradenskou firmou pro udržitelné postupy řízení) a zveřejňovány společností My Green Lab.

Eppendorf Research plus pipety: vyráběné udržitelným způsobem, vysoce ergonomické a konstruované tak, aby vydržely

Eppendorf se zavázal neustále zlepšovat dopad svých obchodních aktivit na životní prostředí. Společnost již zavedla několik kroků, jako je výroba všech pipet Research plus v moderním závodě se 100% obnovitelnou energií, používání opakovaně použitelných obalových systémů pro dodavatele dílů a zvyšování podílu recyklovaného materiálu ve svých obalech.

Díky inovativním prvkům, jako jsou odpružené kužely špiček pro snížení sil při upevňování špiček, a ergonomickému, lehkému designu podporují pipety Research plus zdravé pracovní podmínky v laboratoři. Při pravidelném čištění a kontrole mohou vědcům sloužit dlouhá léta.

Pipety Eppendorf Research plus jsou prvním výrobkem ve své kategorii, který byl certifikován štítkem ACT.

Mezi další výrobky, které v roce 2021 obdržely štítky My Green Lab ACT, patří kónické zkumavky Eppendorf 25 ml a také několik mrazáků Eppendorf CryoCube® ULT.

Při hodnocení zkumavek bylo zvláště pozitivně hodnoceno, že tento nový formát zkumavek může ve velkém množství rutinních aplikací nahradit konvenční kónické zkumavky o objemu 50 ml, a tím nejenže dosahuje významných úspor materiálu při jejich výrobě, ale také vyžaduje až o 33 % méně místa při skladování v mrazničce ULT, jako je CryoCube® F740hi, díky své o cca 20 % nižší výšce. To znamená zvýšení využití kapacity mrazničky až o jednu třetinu a také vysokou úsporu energie.

O štítku ACT

Kritéria pro štítek ACT, známý také jako kritéria faktoru dopadu na životní prostředí (EIF), byla vypracována za přispění odborníků z oboru a externích zúčastněných stran. Vědci, ředitelé pro udržitelný rozvoj, odborníci na veřejné zakázky a výrobci poskytli cennou zpětnou vazbu ke kritériím EIF, což vedlo k vytvoření nejkomplexnějšího programu označování výrobků v oblasti přírodních věd. proces označování ACT zahrnuje ověření udržitelných dopadů výrobku, jeho provozu a konce jeho životnosti třetí stranou. Dokončení tohoto procesu je významným úspěchem, který nabízí základ a rámec pro neustálé zlepšování pro výrobní komunitu.

Více novinek.

S přístrojem Mastercycler® X40 bude vaše každodenní laboratorní rutina nejen spolehlivá a efe...

Společnosti Takara Bio Inc (Takara Bio) a Eppendorf SE, dvě přední společnosti v oboru přírodních věd, s potěšením oznamují spolupráci v rámci strategické dohody o společném marketingu.
propagace 01. září 2023 - 31. prosince 2023
Ve společnosti Eppendorf si uvědomujeme klíčovou roli, kterou hrají plastové spotřební materiály v laboratoři. Zároveň jsme si vědomi, že vyvážení požadavků moderní vědy s péčí o životní prostředí je klíčovou výzvou pro řízení laboratoří v oblasti přírodních věd. Proto se řídíme zásadou "Reduce, Reuse, Recycle", kdykoli a kdekoli je to možné, a stále více spoléháme na používání surovin na biologické bázi.

Hamburská společnost Eppendorf SE, která se zabývá vědami o živé přírodě, letos již po osmadvacát...

Jednokanálové pipety Eppendorf Xplorer® a Xplorer plus byly certifikovány značkou ACT® sp...