Katalog

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

19.04.2023 12:00

Proces tisku DTF | Tvorba přenosu DTF

Odpovědět na inzerát

Proces tisku DTF je poměrně jednoduchý. Tisknete na jakýsi Film - jako průhlednou fólii, pokud jste dostatečně staří - pomocí plnobarevné inkoustové tiskárny. Pokud používáte jednoduchou domácí inkoustovou tiskárnu, vyjměte papír ze zásobníku a nahraďte jej "PET" fólií.

Proces tisku DTF | Tvorba přenosu DTF

Krok 1: Tisk na fólii
Vložte PET fólii do zásobníků tiskárny.
Stiskněte tlačítko Tisk.
Inkoustová tiskárna bude tisknout "přímo na fólii" a přenese obrázek na vaši PET fólii.
Dávejte pozor, abyste tisk nerozmazali, když jej vyjmete ze zásobníku!


Krok 2: Rozetřete prášek
Tento krok spočívá v nanesení prášku za horka na fólii, na které je vytištěný obrázek. Prášek musíte nanášet, dokud je tisk ještě mokrý! Dbejte na to, abyste prášek rozetřeli rovnoměrně. Normálně byste vedle tiskárny drželi zásobník, posypali sílu na webový výtisk a pak mořili sem a tam, dokud nepokryje mokrý inkoust. Poté přebytek pečlivě setřeste. Alternativně lze použít automatické třepačky, které jsou k dispozici v rušnějších obchodech s tričky na zakázku.





Krok 3: Roztavení prášku
Přesně jak je uvedeno v popisu, vaším dalším krokem je skutečné roztavení prášku na místě.Nejběžnějším způsobem, jak to provést, je prostě vložit přenos DTF přímo na fólii do trouby asi na 2 minuty. Případně, pokud již podnikáte v oblasti zakázkových triček a děláte přenosy DTG nebo vinylové či bílé tonerové tiskárny, můžete použít tepelný lis. Jen se ujistěte, že se vznášíte a nevyvíjíte žádný tlak. Nebo aby horní část lisu nebyla vůbec v kontaktu s transferem. Záměrně zde nejsou uvedeny časy a teploty pro vytvrzování DTF transferů. Vždy je lepší se informovat u výrobce!




Krok 4: Předlisování trička
Nemusí to být samozřejmě tričko. Ale cokoli, na co budete aplikovat transfer DTF, by mělo být zcela hladké. Jakékoli vrásky se na tisku projeví! A možná ještě důležitější je, že materiál zcela vysuší. Byli byste překvapeni, kolik vlhkosti může látka absorbovat ze vzdušné vlhkosti, a to by ovlivnilo kvalitu tisku. Proces tisku DTF | Výroba trička na zakázku

Krok 5: Aplikace přenosu DTF
Jakmile jste vytvořili přenos přímo na fólii, NEMUSÍTE jej hned použít. Stejně jako většina ostatních druhů transferů se dobře skladují. Proto se tolik malých firem zaměřuje pouze na prodej samotných transferů! Pokud přemýšlíte, jakou DTF tiskárnu si koupit, podívejte se na tento odkaz.
PET fólie s obrázkem a roztaveným práškem se umístí na předem vylisovaný materiál v tepelném lisu. Poté transfer tepelně vylisujete na tričko stejně jako jakýkoli jiný, samozřejmě podle aktuálních pokynů výrobce.
Na rozdíl od vhození sítotiskového trička do tunelové sušičky se obvykle doporučuje, aby tento proces trval méně než :30.

Krok 6: Odlepení transferu DTF
DTF používá COLD PEEL. ve 100 % případů.
Po tepelném lisování na tričko ho tedy odložte stranou, dokud tkanina a transfer zcela nevychladnou.
Pokud děláte sérii triček, můžete je prostě vylisovat všechna, jedno po druhém, a začít loupat, až budou všechna vychladlá.
Horká tavenina při chladnutí působí jako pojivo, které váže barevný pigment v inkoustech s vlákny tkaniny.
Jakmile je fólie vychladlá, odlepte transfer a nechte za sebou požadovaný vzor!

Krok 7: Přímý filmový dokončovací lis
Tento krok je nepovinný, ale rozhodně byste ho měli provést u každé aplikace na oděv.
Stejně jako u transferů z bílých tonerových tiskáren vyžadují DTF tento závěrečný lis, který skutečně upevní životnost tiskárny. Skokově se tím zlepší "stálost" praní.
Obvykle do tohoto závěrečného kroku investujete jen asi 10 až 15 vteřin navíc.
DTF (direct to film) nemá stejná omezení jako sublimace - kterou nelze aplikovat na bavlnu - nebo DTG - kterou nelze tisknout na tmavé polyestery.
Vytváří se při něm docela úžasný transfer. Můžete ho použít téměř na jakoukoli látku!


Odpovědět na inzerát

Kategorie
Nabízíme

Stát
Čína

Oblast
GuangDong

Umístění
ShenZhen