Katalog

Výrobce resveratrolu

26.06.2023 11:00

Výrobce resveratrolu

Odpovědět na inzerát

Resveratrol je druh non-flavonoidní polyfenolové sloučeniny, která je antitoxinem produkovaným mnoha rostlinami, když jsou stimulovány. Může být syntetizován v listech a slupkách hroznů a je bioaktivní složkou vína a hroznové šťávy.



Čistý resveratrol vypadá jako bezbarvé acikulární krystaly, bez chuti, nerozpustný ve vodě, snadno rozpustný v éteru, chloroformu, methanolu, ethanolu, acetonu, ethylacetátu a dalších organických rozpouštědlech, s bodem tání 256-258 ℃ a teplotou sublimace 261 ℃. Při vystavení alkalickému roztoku, např. amoniaku, se zbarví do červena a při vystavení chloridu železitému a ferrikyanidu draselnému dochází k chromogenní reakci. Tato vlastnost je užitečná při identifikaci resveratrolu.



Přírodní resveratrol má jak cis, tak trans strukturu. V přírodě se vyskytuje především v trans konformaci. Obě struktury lze kombinovat s glukózou za vzniku cis a trans-resveratrol glykosidů. Cis a trans-resveratrol glykosidy se působením střevních glykosidáz mohou uvolňovat resveratrol. Působením UV záření se trans-resveratrol může přeměnit na cis-izomer.

.


Odpovědět na inzerát

Kategorie
Nabízíme

Stát
Čína

Oblast
Shanxi