Katalog

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

Čína Rapid Injection Molding Company

Odpovědět na inzerát

Rychlé vstřikování plastů, známé také jako rapid tooling nebo rapid prototyping, je výrobní proces používaný k rychlé výrobě plastových dílů v malých objemech. Jedná se o variantu tradičního vstřikování, které je široce používanou výrobní technikou pro výrobu velkých objemů plastových dílů.



Hlavní výhodou rychlého vstřikování je jeho schopnost urychlit výrobní cyklus u nízkoobjemových dílů. Zahrnuje použití hliníkových nebo měkkých ocelových forem namísto odolnějších a dražších ocelových forem používaných při tradičním vstřikování. Tyto formy lze vyrobit mnohem rychleji a s nižšími náklady, což z rychlého vstřikování dělá životaschopnou volbu pro výrobu prototypů a malých sérií.



Proces obvykle zahrnuje následující kroky:

Návrh a výroba prototypu: Návrh dílu je vytvořen pomocí softwaru pro počítačem podporované navrhování (CAD). Před zahájením výroby může být vytvořen prototyp dílu pomocí technik, jako je 3D tisk, aby se ověřil návrh.



Výroba formy: Forma se vyrábí z hliníku nebo měkké oceli, kterou lze opracovat nebo vytisknout 3D tiskem. Tento krok je obvykle rychlejší a nákladově efektivnější ve srovnání s výrobou ocelových forem používaných při tradičním vstřikování.



Vstřikování: Forma je namontována do vstřikovacího stroje a roztavený plastový materiál je pod vysokým tlakem vstřikován do dutiny formy. Materiál rychle ztuhne a získá tvar formy.



Vyjmutí a úprava dílu: Po ztuhnutí plastu se forma otevře a díl se vyjme. Případný přebytečný materiál nebo nedokonalosti se oříznou nebo vyhladí, aby se dosáhlo požadovaného konečného vzhledu.



Služby rychlého vstřikování plastů mají oproti tradičním metodám vstřikování plastů několik výhod.


Odpovědět na inzerát

Kategorie
Nabízíme

Oblast
china