Katalog

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - silné upínání pro bezpečnou výrobu

Výkonné upínací systémy RotoClamp od společnosti HEMA jsou ideální pro rotační polohové upínání v osách, stolech a otočných hlavách strojů. Protože upínací systém pracuje na principu fail-safe, upíná osy rychle a velkou silou i v případě výpadku proudu.

Bezpečné a přesné výrobní procesy s pneumatickými upínacími systémy HEMA
Mnoho strojů a zařízení v průmyslové výrobě má osy a vřetena, které je třeba bezpečně upnout v různých pracovních polohách. Pro tyto aplikace nabízí HEMA RotoClamp: rotační upínací systém, který lze použít i jako bezpečné zařízení. RotoClamp se vyznačuje vysokými upínacími silami při relativně nízkých provozních tlacích. To je umožněno pneumatickým principem činnosti upínacího systému, který je založen na pružinovém akumulátoru. Odvzdušněním vnitřní komory pružinové membrány a odvzdušněním vnější komory pružinové membrány se membrána odlehčí. V důsledku toho se upínací prvek v oblasti upínací plochy pružně deformuje a tlačí na upevňovaný hřídel. V případě potřeby lze upínací sílu dále zvýšit přivedením dalšího stlačeného vzduchu do vnější komory pružinové membrány pomocí funkce booster.

V případě výpadku tlaku se osa okamžitě upne (verze fail-safe). Reakční doba je díky pneumatice mimořádně krátká. Extrémně krátké doby upnutí lze dosáhnout pomocí rychloupínacího ventilu a rychloupínače namontovaného přímo na upínacím mechanismu. RotoClamp je k dispozici ve verzi s vnitřním a vnějším upínáním a je kompatibilní se všemi velikostmi hřídelí běžně používaných v průmyslu.
ZPĚT

Více novinek.

Naše otočná okna zprůhledňují výhled