Katalog

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

25.03.2022 00:03

Novotechnik Messwertaufnehmer: Potenciometry z vodivého plastu stále na cestě

I když poptávka po bezkontaktních procesech v oblasti lineární a rotační měřicí techniky roste, snímače na bázi potenciometrů jsou stále bezkonkurenční a pravděpodobně tomu tak bude i nadále, a to díky jejich užitným vlastnostem a příznivému poměru nákladů a přínosů:

. V posledních letech vyrobila společnost Novotechnik jen pro automobilový průmysl více než 100 milionů potenciometrů z vodivého plastu. A je pravděpodobné, že i v budoucnu tyto účinné snímače nejen zůstanou nenahraditelné, ale spíše najdou stále větší uplatnění ve stejném odvětví a v podobných oborech. Vždyť dosažení srovnatelných rychlostí měření, hodnot linearity, rozlišení, hodnot hystereze a teplotních rozsahů by jinak znamenalo podstatně vyšší náklady a úsilí. Navíc jsou výstupní signály potenciometrů k dispozici v reálném čase, bez chyb v konturách a lze je snadno zpracovávat. Zároveň jsou tyto robustní snímače odolné proti nárazům a vibracím, vyžadují jen velmi malé množství energie a vykazují odolnost vůči EMI a magnetickým polím. U vysoce kvalitních konstrukcí je zcela běžná životnost přesahující 100 milionů pohybů.

Lineární polohovač je vybaven kmitajícím čelním třecím ložiskem a odděleným stěračem pro provoz bez prokluzu. Díky vysoké očekávané životnosti a snadné instalaci pomocí univerzálně montovatelných "nacvakávacích" napínacích svorek se lineární polohovadlo dokonale hodí pro přímé a přesné měření drah v řídicí a měřicí technice. Řada LWH je k dispozici s délkou rozchodu 75 až 900 mm. S rozlišením 0,01 mm jsou tyto měřicí systémy rovněž velmi přesné. V oblasti průmyslových snímačů se řada LWH, které Novotechnik za posledních 10 let prodal více než 1 milion kusů s nejrůznějšími délkami měřidel, rozhodně osvědčila. Tyto lineární snímače se například celosvětově ve velkém počtu používají v tlakových licích strojích, ve strojírenství a v automatizační technice.

Více novinek.

Od 24.04.2024 - 26.04.2024

v Šen-jangu, Čína

Těšíme se na vás!

Na cestách se službou pro odstraňování výbušnin

Senzory pro lineární a rotační měření

Všude tam, kde je třeba měřit polo...

Novotechnik získává ocenění pro dodavatele od společnosti BRP-Rotax
Rotační senzory pro mobilní stroje