Katalog

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - senzor napájení pomáhá šetřit energii

ECap od společnosti TELE Haase je snímač výkonu s komunikací pro přesné měření analogových hodnot pro digitální zpracování dat. Přenáší naměřená data prostřednictvím sběrnice Modbus do PLC nebo prostřednictvím modulu IoT do cloudu a díky své flexibilní funkčnosti je lze používat univerzálně. Snímač výkonu, který lze bez větší námahy dodatečně namontovat, shromažďuje všechna důležitá digitální data pro optimalizaci strojů a systémů a pomáhá zákazníkům šetřit energii, což je výhodné jak pro stroje, tak pro rozpočet.

Měření a optimalizace spotřeby energie
TELE eCap pomáhá zákazníkům rozumně využívat energii a snižovat provozní náklady. Přesné měření analogových elektrických hodnot, které se odečítají ze stroje pomocí eCap, poskytuje uživateli spolehlivou databázi, kterou lze digitálně zpracovat, připravit k analýze a vizualizovat. Univerzálně použitelný eCap poskytuje správné informace pro mnoho různých oblastí použití. Díky rychlému přenosu dat umožňuje eCap okamžitou reakci na měnící se okolnosti. Získaná digitální data tak nejen chrání zařízení před poškozením nebo poruchou, ale také pomáhají optimalizovat účinnost a výkon.

eCap je ideální pro:
  • Energetický management
  • Zvyšování energetické účinnosti
  • Vyrovnávání zátěže
  • Monitorování procesů a zařízení
  • Prediktivní údržba
  • Data jako rozhodující faktor

ECap měří napětí a proud s velmi vysokým rozlišením a vypočítává mnoho dalších hodnot, jako je výkon, účiník, energie nebo frekvence. Komunikace probíhá prostřednictvím protokolu Modbus RTU. Pokud jsou naměřená data ze strojů a systémů digitalizována, lze mezní hodnoty a funkce systému nastavit prostřednictvím cloudu nebo PLC prostřednictvím softwaru. Kromě toho lze data zaznamenávat a využívat k dolování dat. To dává uživateli možnost provádět analýzy a rozhodovat se s ohledem na budoucnost, aby optimalizoval výkon své aplikace.

V závislosti

na aplikaci lze

eCap

kombinovat s PLC, branami IoT nebo podobnými systémy

.

eCap zaujme vysokým technickým výkonem:
Vynikající rozlišení vzorkování: 24 bitů
Velmi vysoká citlivost: 1/100.000 FMR
Vysoká vzorkovací frekvence: 9 800 vzorků/s
Velmi vysoká přesnost: až 0,01 %
Digitální vstup pro lokální integraci dalších monitorovacích funkcí.
Digitální výstup pro místní aktivaci sledovaného zařízení, např. pohonu nebo ochranného relé.


Pohodlná instalace a personalizace
Zařízení eCap má kompaktní instalační šířku 45 mm/1,8 palce a lze jej snadno parametrizovat na přední straně zařízení pomocí šroubováku v beznapěťovém stavu. Funkce specifické pro zákazníka se snadno implementují a poskytují přesný digitální obraz analogových hodnot a trendů. Aktualizace firmwaru se provádí prostřednictvím sběrnice Modbus RTU.

S PLC nebo modulem IoT
Příkladem použití TELE eCap je kombinace s PLC. Zde se analogové elektrické hodnoty odečítají ze stroje, převádějí se na digitální hodnoty a přenášejí se kabelem (Modbus RTU) do Modbus master. Tato varianta umožňuje zákazníkovi přístup k digitálním datům přímo na místě a okamžitou reakci na činnost stroje.

Pokud je zařízení eCap kombinováno s modulem IoT, lze data získaná ze strojů přenášet do cloudu prostřednictvím internetového připojení. Uživatelé s různými zařízeními (PC, tablet, mobilní telefon atd.) tak mohou přistupovat k digitálním datům měření odkudkoli na světě. V praxi lze eCap integrovat do nových i stávajících systémů (retrofit).