Katalog

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

18.04.2023 13:04

Vysoce kvalitní plastové díly od společnosti Erlemann & Huckenbeck

Váš odborník na zpracování termosetových a termoplastických formovacích směsí

Základem nabídky společnosti Erlemann & Huckenbeck jsou plastové díly z termosetů a termoplastů, které se vyrábějí podle výkresů vstřikováním nebo lisováním. V obou segmentech se společnost opírá o rozsáhlé know-how, které se u zákazníků odráží ve vysoce kvalitních a vysoce funkčních součástkách. Mezi nejdůležitější výrobky patří rukojeti, knoflíky, šrouby s vroubkováním, ruční kolečka a těsnicí spony.

Na základě své pevnosti, vysoké tepelné odolnosti (samozhášivosti) a vynikajících hodnot plazivého proudu se komponenty z termosetů používají v oblastech, jako je automobilový průmysl, manipulace s materiály nebo strojírenství. Díky vysoké chemické odolnosti vůči kyselinám, zásadám a rozpouštědlům a díky své otěruvzdornosti a rozměrové stálosti jsou oblíbené také ve zdravotnictví. Kromě toho je jejich povrch často vysoce lesklý a snadno se čistí. V případě termosetů lze rozlišit tři typy: sypké materiály, objemové tvarovací hmoty (BMC) a deskové tvarovací hmoty (SMC), přičemž největší oblast použití tvoří sypké termosety.

Termoplasty se díky nižšímu bodu tání snadněji tvarují a formují, a nabízejí tak určitý stupeň flexibility. po delší dobu aplikace s odpovídajícím zatížením se přesto nedeformují díky nízké míře tečení a vysoké odolnosti. Termoplasty jsou také trvanlivé a chemicky odolné, ale na rozdíl od termosetových plastů je lze několikrát roztavit a recyklovat, což z nich činí udržitelnější volbu. Některé termoplasty, například polykarbonát a akrylát, jsou také průhledné, takže jsou ideální pro aplikace, jako jsou okna, čočky a obrazovky.

Výrobní proces a aplikace

Erlemann & Huckenbeck vyrábí díly z termoplastů procesem lisování, při kterém používá vlastní lisovací formy - což je zvláštní kompetence a jedinečný prodejní argument společnosti. Při tomto procesu se příslušný termoset (volně tekoucí, BMC, SMC) plní za studena nebo mírně předehřátý do vertikálně se otevírající formy s pracovní teplotou mezi 130 a 150 °C. Jakmile je termoset na formě nalisován, lisovací nástroj se otevře. Jakmile se termoset dostane do formy, začne tepelná reakce: surovina se stane tekutou a začne homogenizovat. Souběžně s tímto procesem se lis uzavře, aby se materiál mohl rovnoměrně rozložit v dutině a ztvrdnout. Poté se díl, například kryty nebo víka dorozumívacích stanic z železniční dopravy, podle potřeby brousí a leští.

Při vstřikování termoplastů se formy E&H otevírají horizontálně. Suchý termoplast se smíchá v násypce s přísadami, jako je barva, UV záření nebo protipožární stabilizátor, a homogenizuje se ve vstřikovací jednotce. Poté se vstřikuje do mnohem chladnější formy a vyplňuje její dutiny. Po následném vytvrzení lze hotové součásti, jako jsou těsnicí spony nebo válečky, vyjmout.






Více novinek.

Tvar B se závitovým šroubem
  • Plastová rukojeť Duroplast, PF 31...

Tvar E se závitovým pouzdrem
Plastová rukojeť z termosetu, PF 31
Závitové pouzdro z ner...

Hvězdicové rukojeti od společnosti Erlemann+Huckenbeck jsou k dispozici ve dvou materi&aac...