Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

08.03.2024 01:03

Přesný v zatáčce, spolehlivý na rovince

Novinka od společnosti norelem: Lineární válečková vedení

Lineární vedení se používají v mnoha oblastech, kde je třeba pohybovat tělesy s co nejmenší silou a třením, například v obalovém nebo potravinářském průmyslu nebo na vnitřních dveřích lodí či vlaků. Společnost norelem nyní nabízí také lineární válečková vedení rozdělená do čtyř skupin výrobků.

Lineární válečková vedení nabízená společností norelem zahrnují přímé a zakřivené lineární vodicí lišty z lesklé kalené oceli a také dvě varianty odpovídajících válečkových vodicích vozíků. Lineární válečková vedení jsou k dispozici ve dvou velikostech, které se liší výškovými a šířkovými rozměry lineárních vodicích lišt.


Lineární vodicí lišty

norelem nabízí své lineární vodicí lišty s drážkami i bez nich. V provedení s oboustrannou drážkou lze kolejnice snadno montovat pomocí zápustného pérového klíče. To umožňuje přišroubovat kolejnice přímo na rovný povrch. Přesné zarovnání pomocí pérového klíče navíc usnadňuje průchod přes spoj. Všechny lineární vodicí lišty s perem lze podle potřeby kombinovat a vytvářet tak složité geometrie ze zakřivených a rovných lineárních vodicích lišt. U verzí s drážkou jsou pérové klíče součástí dodávky, stejně jako zátky, které zakrývají šrouby v kolejnicích a chrání je před nečistotami a cizími tělesy. norelem nabízí také přímé lineární vodicí kolejnice bez drážky a ve třech standardních délkách 500, 1 000 a 2 000 mm.000 a 2 000 mm a na přání zákazníka také v délkách až 4 000 mm.

Lineární vodicí lišty lze přišroubovat shora a lze je osadit jedním nebo více válečkovými vodicími vozíky.



Válečkové vodicí vozíky

Válečkové vodicí vozíky 21350 mají jednoduchý mechanismus, který umožňuje vyrovnání o cca 0,05 mm. Proto lze použít pouze přímé lineární vodicí kolejnice. Naproti tomu vyrovnávací mechanismus válečkových vozíků 21351 umožňuje toleranci v rozsahu cca 0,5 mm. To umožňuje jízdu po přímých i zakřivených lineárních vodicích kolejnicích. Maximální zrychlení je zde 50 m/s² a maximální rychlost pojezdu 5 m/s. Díky integrovanému jednostrannému předpínacímu mechanismu se válečky vždy přizpůsobí obrysu kolejnice. To znamená, že rovné úseky a oblouky lze projíždět s konstantním odporem proti posunu bez vůle a opotřebení vodicích válečků je minimalizováno. Válečky není nutné přizpůsobovat šířce kolejnice pomocí excentrického čepu. Válečkové vodicí vozíky lze jednoduše nasunout na kolejnici. V takovém případě se všechny vozíky pohybují rovnoměrně a bez prokluzování válečků na kolejnicích.




Více novinek.

norelem rozšiřuje svůj sortiment standardních dílů

závěsy norelem pro hliníkové profily

Závěsy se vyskytují všude tam, k...

Kamion plný inovací
Řešení pro bezchybné obrábění

30.10.2023 01:05

Inženýrský nováček 2023
Tři kandidáti v napínavém finále v Motku, vítězné týmy - powered by norelem

26.06.2023 00:00

norelem na automatica 2023
Vyzkoušejte nové a osvědčené produkty norelem naživo