Katalog

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

24.01.2024 01:01

RK Rose+Krieger rozšiřuje program jednotrubkových lineárních náprav

Nová posuvná vodítka s přizpůsobeným polohováním

Společnost RK Rose+Krieger rozšiřuje svůj sortiment jednotrubkových lineárních os pro jednoduché ruční nastavení o posuvná vedení RK LightUnit-G a RK LightUnit-G pro teleskopy. Zvláštními vlastnostmi nových lineárních os vyrobených z hliníku jsou nastavitelná aretační poloha vodicího vozíku nebo vodicí trubky, konstrukce se sníženou hmotností, odolnost proti korozi a jednoduchá montáž pomocí jediného nástroje.



Jednorubová lineární osa RK LightUnit poháněná vřetenem byla speciálně vyvinuta pro jednoduché ruční seřízení. Má hliníkové vřeteno a plastová kluzná ložiska. Ta zajišťují konstrukci se sníženou hmotností, takže vodicí vozík lze přemístit bez větší námahy. Společnost RK Rose+Krieger nyní doplnila tyto jednotrubkové lineární osy o teleskopická posuvná vedení RK LightUnit-G a RK LightUnit-G s nastavitelnou aretací.


Nastavitelná funkce aretace

Hliníkový vodicí profil RK LightUnit-G lze řezat na míru až do délky 1 500 mm. V drážce otevřeného vodicího profilu C jsou upevněny polohovací prvky pro přesné polohování ručně nastavitelného vodicího vozíku. Při pohybu se zajišťovací šroub vodicího vozíku automaticky zasune do těchto polohovacích prvků. Zvláštností oproti jiným řešením je, že hliníkové polohovací prvky lze kdykoli uvolnit pomocí imbusového klíče a opět je uzamknout v jiné poloze. To znamená, že lze realizovat libovolný počet aretačních poloh bez vrtání.



Na rozdíl od RK LightUnit-G má teleskopická verze vodicí trubku, kterou lze polohovat ručně. Pomocí polohovacích prvků ve vodicím profilu C lze rovněž definovat libovolný počet uzamykacích poloh.


Všestranné

Posuvná vodítka jsou ideální pro aplikace, jako je nastavení formátu na dopravníkových linkách, polohovací senzory a světelné závory, zarážky pil, konstrukce přípravků a aplikace, kde je vyžadováno jednoduché ruční polohování nebo nastavení výšky. Plastové vodicí lišty jsou k dispozici ve 3 různých provedeních, která splňují různé požadavky. Pokud to aplikace vyžaduje, lze na jednom vodicím profilu použít různé typy vodicích vozíků. Každý jednotlivý prvek nových posuvných vodicích lišt si může uživatel objednat samostatně. Díky tomuto modulárnímu systému je lze flexibilně kombinovat podle požadavků. Další výhodou je, že všechny komponenty lze rychle dodat ze skladu.

Více novinek.

Komplexní portfolio produktů pro vnitřní tok zboží

01.06.2023 01:05

Změna v řízení
Björn Riechers přebírá vedení společnosti RK Rose+Krieger GmbH od Dr. Gregora Langera
SensorBoard - alternativa k optickým metodám určování polohy

19.10.2022 01:00

Společnost RK Rose+Krieger rozšířila nabídku příslušenství pro jednodílné plastové spojky trubek RK Light Clamps o velikosti 30 mm. Při použití v systémových sestavách zaručuje nový zámek proti zkroucení Anti-Twist časově úspornou montáž a jednoduché nastavení konstrukce. Systém z eloxované hliníkové trubky (průměr 30 mm) se čtyřmi profilovými drážkami v úhlové vzdálenosti 90° a černými plastovými sponami ze zesíleného polyamidu lze libovolně kombinovat se všemi jednodílnými svorkami RK Light Clamps velikosti 30 mm v uzavřeném provedení. Další výhoda: Oproti běžným plechovým svorkám se výrazně snadněji vyrovnává a montuje.