Katalog

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

18.02.2024 01:02

GEMÜ otevírá nový trh

Společnost GEMÜ je díky vhodnému portfoliu produktů spolehlivým a kompetentním partnerem pro výrobu kultivovaného masa.

Výroba kultivovaného masa je založena na známých biotechnologických postupech, které jsou stejné jako u jiných velkoplošných buněčných kultur. Pro tento budoucí trh nabízí společnost GEMÜ kompletní ventily i měřicí a řídicí systémy z jediného zdroje.

Kultivované maso je neustále rostoucí trh, který představuje efektivní a udržitelnou možnost budoucího zásobování masem. Společnost GEMÜ vstupuje na tento trh a díky svým odborným znalostem se stává kompetentním partnerem pro výrobce kultivovaného masa. Stejně jako u jiných velkoplošných aplikací buněčných kultur, jako jsou například protilátkové terapie, se při výrobě používá jeden nebo více bioreaktorů, které tvoří ústřední část systému. Kromě toho jsou zapotřebí tzv. pomocné procesy, jako je úprava vody, filtrace, topné a chladicí okruhy. Jako přední světový dodavatel armatur a řídicích systémů pro farmaceutický, biotechnologický a potravinářský průmysl může GEMÜ tyto procesy optimálně podpořit vhodnými komponenty a správnými odbornými znalostmi.

GEMÜ nabízí správná řešení pro výrobu kultivovaného masa v aseptických i neaseptických oblastech.

Membránové ventily (např. GEMÜ 650, GEMÜ 653, GEMÜ 687) a membránové kulové ventily (např. GEMÜ 657, GEMÜ F40) se používají především pro náročné aseptické procesní kroky, jako je očkování bioreaktoru nebo přenos buněk mezi bioreaktory. Drenážně optimalizované spodní výpustné ventily založené na principu membránového ventilu zaručují aseptický odběr buněk s nízkými ztrátami produktu.

Pro laboratorní fázi v sektoru kultivovaného masa zajišťují individuálně navržená řešení na jedno použití potřebnou spolehlivost a flexibilitu procesu.

Pomocné procesy, při nichž média nepřicházejí do styku s povrchy přicházejícími do styku s produktem, představují neaseptické aplikace a u společnosti GEMÜ rovněž hrají důležitou roli. Díky rozsáhlému portfoliu výrobků lze k tomuto účelu použít sedlové ventily (např. GEMÜ 550, GEMÜ 554), šoupátka (např. GEMÜ R480, GEMÜ R490) nebo kulové kohouty (např. GEMÜ B22, GEMÜ 24).

"V kombinaci s rozšiřitelnými automatizačními komponenty mají naše ventily technicky velmi dobré předpoklady pro podporu a rozvoj nového trhu s kultivovaným masem od laboratorní fáze až po komerční výrobu," říká Tibor Tot, manažer pro rozvoj obchodu v obchodní jednotce Pharma, Food & Biotech.

Více novinek.

09.10.2023 01:00

Nové logo GEMÜ

za téměř 60 let se nápis GEMÜ téměř nezměnil. Logo se během této doby vyvíjelo, ale písmena...

Společnost GEMÜ, specialista na ventily z německého Ingelfingenu, uvádí na trh dvě nová řeše...

Virtuální prohlídka továrny nabízí exkluzivní pohled do zákulisí světa GEMÜ. Zájemci mají možnost prohlédnout si díky digitální prohlídce moderní výrobní zařízení, pokročilé montážní stanice nebo plně automatizovanou logistiku