Katalog

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

22.03.2024 01:03

Obzvláště kompaktní a výstižné

Nový snímač s vysokým rozlišením od společnosti Dunkermotoren pro nejvyšší požadavky na přesnost

S magnetickým snímačem MR 38 uvádí společnost Dunkermotoren, značka AMETEK, na trh mimořádně kompaktní řešení pro přesné polohování. Díky rozlišení 1024 ppr na kanálech A a B je enkodér navržen tak, aby pokryl složité profily pohybu v širokém spektru aplikací.

Třetí, tzv. indexový signál, lze chápat jako referenční impuls pro pohyb. Ten lze použít k určení absolutní polohy připojeného motoru v rámci jedné otáčky a k zajištění věrohodnosti signálů přenášených kanály A a B. To uživateli nabízí dodatečnou bezpečnost s ohledem na přesnost přenášených dat.

Jednu otáčku motoru lze rozlišit ve 4096 krocích, což umožňuje přesné určení polohy a přiblížení se k ní s milimetrovou přesností. V kombinaci s výstupním proudem 20 mA je zaručen přesný přenos i na dlouhé kabelové vzdálenosti. Všechny tři signály jsou navíc k dispozici i v invertované podobě. Tyto diferenciální signály zvyšují odolnost výstupního signálu proti rušení. Napájecí napětí snímače je 5 VDC (na vyžádání je možné i 24 VDC).

Díky mimořádně kompaktní konstrukci lze snímač MR 38 plně integrovat do skříně i malých motorů BLDC řady Dunkermotoren. To znamená, že signály lze připojit přímo ke konektoru motoru, což umožňuje řešení s jedním kabelem. Tato integrace nejenže snižuje množství materiálu potřebného pro kompletní řešení, ale také šetří cenný prostor v aplikacích, kde je instalační prostor na prvním místě.

Výsledkem pro uživatele je mimořádně štíhlý a přitom výkonný pohon, který zaručeně splní požadavky na přesné polohování ve vaší aplikaci.

Více novinek.

Společnost Dunkermotoren vydává nové číslo svého časopisu Motion Journal "mo

Ve dnech 14. až 17. května 2024 se v Amsterdamu uskuteč...

od 16. do 18. dubna 2024 na veletrhu Messe Frankfurt, stánek A171.
Díky faceliftu programovacího prostředí MotionCode od společnosti nexofox je nyní programování inteligentních motorů ještě jednodušší a decentralizované automatizační architektury již nemají žádná omezení.

Široce používaný a všestranný - střídavý motor BG 75 od společnosti Dunkermotoren, značky AMETEK,...

Společnost Dunkermotoren, značka společnosti AMETEK, uvedla na trh novou řadu vysoce výkonných lineárních motorů s označením SL 38. V provedení z nerezové oceli zaujme ServoLine 38 STL (Stainless Steel) nejvyšší kvalitou materiálu a odolností