Katalog

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.05.2024 01:05

05. Duben 2024 Nová řada kulových kohoutů GEMÜ BB0F

Nové kulové kohouty řady GEMÜ BB0F od společnosti GEMÜ, specialisty na armatury, pokrývají díky své konfiguraci, konstrukci a variantám pohonu širokou škálu aplikací v chemickém průmyslu.

Ve standardním provedení jsou těsnění smáčeného sedla vyrobena z PTFE s výztuží ze skleněných vláken (zesílený PTFE). Díky tomu se vyznačují vysokou odolností materiálu vůči měnícím se médiím a umožňují širokou škálu aplikací a vysokou úroveň bezpečnosti při manipulaci s nebezpečnými médii. Kulové kohouty z nerezové oceli jsou vhodné pro použití v aplikacích s teplotami od -40 °C do 220 °C.

Díky dvoudílnému tělesu má kulový kohout pouze jedno připojovací místo a zaručuje spolehlivou těsnost. Standardně je kulový kohout navržen v provedení Fire Safe podle API 607 a DIN EN ISO 10497 s tělesem a hřídelí s grafitovým těsněním.


Riziko požáru může hrozit ve všech typech výrobních zařízení, ale v některých průmyslových odvětvích a procesech hrají důležitou roli protipožární opatření. V těchto oblastech použití je správnou volbou protipožární ventil, jako je například GEMÜ BB0F. Kulový kohout je k dispozici ve jmenovitých velikostech DN 15 až DN 200 s přírubovým připojením třídy ANSI 150 a PN40/PN16.


Kromě aplikací v chemickém průmyslu lze kulový kohout použít také pro topné systémy a stavební služby.


Nová řada GEMÜ BB0F zahrnuje ruční kulový kohout GEMÜ B2F, pneumatický kulový kohout GEMÜ B4F a motorizované provedení GEMÜ B6F.

Více novinek.

Podle průzkumů mezi zaměstnanci je trvalé, a tedy bezpečné zaměstnání na prvním místě v žebříčku...

Technologická společnost GEMÜ se sídlem v Ingelfingenu otevřela u příležitosti 60. výročí svého založení v červnu 2024 v průmyslovém parku Hohenlohe nové prestižní sídlo společnosti
Šoupátka GEMÜ řady GEMÜ R480 Victoria a kulový kohout GEMÜ B20 získaly schválení DVGW pro plyn.