Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

12.09.2024 01:09

Nepostradatelné pro výrobu forem a nástrojů

norelem rozšiřuje svůj sortiment standardních dílů

U společnosti norelem nyní zákazníci najdou velký výběr standardních dílů pro výrobu forem a nástrojů. Standardní díly jsou standardizované prvky, které se instalují do otvorů nebo vybrání v nástrojích, formách nebo strojních součástech, aby se zajistil plynulý a přesný pohyb dílů a minimalizoval boční posun.

Celkově se kompletní sortiment společnosti norelem rozšířil o 18 skupin výrobků a přibližně 2 300 položek. Mezi nové výrobky patří vodicí sloupky a vodicí čepy, stejně jako vodicí pouzdra, vodicí trubky a posuvné desky.



Dobré vedení

společnost norelem nabízí jednak vodicí sloupky, válcové tyče z kalené oceli, které lze použít k přesnému vertikálnímu vyrovnání pohyblivých dílů a zajišťují stabilní vedení. Z kalené oceli jsou také vodicí čepy norelem, válcové čepy, které přesně zapadají do otvorů vodicích pilířů.

K dispozici jsou také vodicí pouzdra, vodicí trubky a posuvné desky z bronzu s grafitovými vložkami nebo z kalené oceli. Speciální materiálové složení dodává prvkům vysokou mechanickou pevnost a činí je odolnými vůči zatížení a nárazům. Grafitová vložka jako samomazný prvek minimalizuje tření, snižuje opotřebení kluzných prvků a pohyblivých částí, a tím prodlužuje životnost nástroje.



Mnoho výhod standardních dílů

Použití standardních dílů norelem zlepšuje řízení pohybu i stabilitu nástroje nebo formy. Jsou proto nepostradatelné u vstřikovacích forem, děrovacích nástrojů a dalších přesných aplikací. Jako standardizované, prakticky bezúdržbové součásti zaručují opakovatelnost výrobních procesů, trvale vysokou kvalitu a životnost součástí. Rychle se montují, demontují nebo vyměňují, šetří časově náročné přepracování a intenzivní údržbu a eliminují tak důležité nákladové faktory.

společnost norelem také nabízí krátké dodací lhůty, protože standardní díly jsou skladem.

Více novinek.

závěsy norelem pro hliníkové profily

Závěsy se vyskytují všude tam, k...

Kamion plný inovací
Řešení pro bezchybné obrábění
Novinka od společnosti norelem: Lineární válečková vedení

30.10.2023 01:05

Inženýrský nováček 2023
Tři kandidáti v napínavém finále v Motku, vítězné týmy - powered by norelem

26.06.2023 00:00

norelem na automatica 2023
Vyzkoušejte nové a osvědčené produkty norelem naživo