Katalog

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

GEMÜ Gebr. Müller Apparatebau GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

22.09.2024 01:09

Kulové kohouty pro kyslíkové aplikace

Kulové kohouty GEMÜ BB02, B22, B42 a B52 byly na základě rozsáhlých testů klasifikovány Spolkovým institutem pro výzkum a testování materiálů (BAM) jako "vhodné pro práci s kyslíkem".

Jedná se o cenný doplněk stávajícího sortimentu, který již zahrnuje kulové a membránové ventily a šoupátka pro kyslík.


Těsnění kulových ventilů byla testována v přísném souladu s normami DIN EN 1797 a ISO 21010 a definovala jasné podmínky pro bezpečné použití. To znamená, že kulové kohouty GEMÜ BB02, B22, B42 a B52 jsou vhodné pro použití s plynným kyslíkem za předpokladu, že provozní teplota nepřesáhne 60 °C a maximální provozní tlak je 30 barů. Jako těsnicí materiály se používají PTFE těsnění a O-kroužky z FKM. Zákazníci společnosti GEMÜ si mohou objednat kulové kohouty pro použití s kyslíkem ve speciálním provedení "O".


Společnost BAM zdůrazňuje nutnost zvláštní opatrnosti při manipulaci s kyslíkem. Z tohoto důvodu jsou všechny smáčené součásti kulových kohoutů pro provoz s kyslíkem pečlivě čištěny. Jak těsnicí materiály, tak pomocné materiály, jako jsou maziva a prostředky pro zajištění závitů, splňují přísné předpisy.


Specialista na armatury GEMÜ tak může se svými kulovými kohouty nabídnout další bezpečné řešení pro manipulaci s kyslíkem. Výsledek testu BAM potvrzuje kvalitu a spolehlivost a zdůrazňuje závazek společnosti k bezpečnosti svých zákazníků.

Více novinek.

Společnost GEMÜ, specialista na ventily, rozšiřuje svůj sortiment výrobků v oblasti jednorázových pinčových ventilů o kompaktní, motorizovaný pinčový ventil GEMÜ Q51.

Podle průzkumů mezi zaměstnanci je trvalé, a tedy bezpečné zaměstnání na prvním místě v žebříčku...

Technologická společnost GEMÜ se sídlem v Ingelfingenu otevřela u příležitosti 60. výročí svého založení v červnu 2024 v průmyslovém parku Hohenlohe nové prestižní sídlo společnosti