Katalog

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

norelem Normelemente GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015

29.09.2024 01:09

Novinky u společnosti norelem: Upevňovací systémy pro měřicí techniku

společnost norelem rozšiřuje svůj sortiment o modulární upevňovací systémy pro měřicí techniku. Ty zajišťují spolehlivé a přesné výsledky měření díky optimalizaci polohování zkušebních dílů. Přesná měřicí technika má v automatizaci zásadní význam pro zajištění kvality výrobků prostřednictvím průběžného sledování měřicích a zkušebních dat. norelem se odlišuje od konkurence svým flexibilním modulárním řešením.



Fixační systémy pomáhají bezpečně a s opakovatelnou přesností fixovat zkušební díly s využitím co nejmenší upínací síly. norelem se záměrně odlišuje od upínací techniky a "pouze" odkazuje na fixační systémy, protože k nastavení i složitých systémů jsou zapotřebí výrazně menší síly. Standardizované moduly umožňují rychlou výměnu pro neustále se měnící měřicí úlohy, například v etiketovací, laserové a dávkovací technice, manipulaci a potravinářském průmyslu.



Pro jednorázové fixace a opakující se měřicí úlohy

norelem má ve svém programu různá řešení pro běžné měřicí technologie: fixační přípravky pro dotykové měření dílů na souřadnicových měřicích strojích, pro optické měřicí procesy i měření povrchu a obrysů a na přání také pro další procesy.

společnost norelem nabízí velký výběr kombinovatelných standardních modulů, včetně základních držáků, přídavných modulů, manipulačních jednotek a upínacích prvků. Díky standardizovanému rozhraní je lze přesně upevnit a kombinovat do nových přípravků s opakovanou přesností - jde o řešení, které šetří zdroje a je nákladově efektivní. Kromě toho lze všech měřicích bodů dosáhnout jediným upnutím.



Snadná montáž, demontáž a opakované použití

Lze objednat také sady upínacích komponent, každou pro souřadnicové měřicí stroje, měření povrchu a obrysů i pro optické měřicí metody. Sady se skládají z předem definovaného výběru produktů; vždy obsahují základní, montážní a upínací prvky. Díky tomu lze snadno sestavovat a demontovat jednoduché i složité upínací a měřicí přípravky a rychle upínat obrobky. Bezúdržbové komponenty odolné proti opotřebení lze vždy přizpůsobit novým zkušebním úlohám, a proto je lze znovu použít - bez nutnosti nové kalibrace. Nový rychlovýměnný paletový systém umožňuje nastavení i mimo optický měřicí přístroj.

Více novinek.

norelem rozšiřuje svůj sortiment standardních dílů

závěsy norelem pro hliníkové profily

Závěsy se vyskytují všude tam, k...

Kamion plný inovací
Řešení pro bezchybné obrábění
Novinka od společnosti norelem: Lineární válečková vedení

30.10.2023 01:05

Inženýrský nováček 2023
Tři kandidáti v napínavém finále v Motku, vítězné týmy - powered by norelem