Katalog

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

GEDA GmbH

  • DIN EN ISO 45001:2018
  • ISO 14001:2015
  • ISO 9001:2015

16.10.2024 01:10

GEDA podporuje projekt na snížení emisí CO2 v Belgii

Zelená budoucnost v Belgii s GEDA 2500 Z/ZP


Bavorský výrobce průmyslových a stavebních kladkostrojů GEDA se podílí na průkopnickém projektu v cementářském průmyslu s kladkostrojem GEDA 2500 Z/ZP. Cementářská společnost CCB pracuje na klimaticky neutrální budoucnosti cementárny v Belgii.
Ve městě Tournai podporuje zařízení GEDA 2500 Z/ZP komplexní projekt místní cementárny CCB. CCB má jeden z největších a nejefektivnějších závodů v zemích Beneluxu s nejmodernější technologií a zásobami vápence na více než 80 let. Pro jednu z cementáren získala společnost certifikaci CSC za ekologickou, ekonomickou a sociální angažovanost.
Tento závazek se projevuje i v Tournai, neboť závod se rovněž zavázal k cíli zlepšit udržitelnost v cementářském průmyslu snížením emisí CO2. Přesněji řečeno: Cílem je dosáhnout do roku 2030 snížení hodnot na tunu cementového ekvivalentu o 39 % a do roku 2050 se stát zcela uhlíkově neutrální. Projekt je ambiciózní, ale zároveň je krokem k zelenější budoucnosti, k níž může přispět i společnost GEDA.
Společnost Compagnie des Ciments Belges si vybrala společnost Verhelst Machines, která si vybrala GEDA
2500 Z/ZP k realizaci přepravy těžkých břemen na 100 m vysoké hlavní věži cementárny.


GEDA 2500 Z/ZP
Přepravní plošina GEDA 2500 Z/ZP se v cementárně v Tournai používá již šest měsíců. Je instalována ve výšce 100 m a pokrývá 4 podlaží, která jsou zajištěna dveřmi GEDA Comfort pro přistávací plošiny. Při maximálním využití je možná instalovaná výška až 200 m a přeprava až 2 500 kg materiálu. Přepravní plošinu lze také využít k přepravě až sedmi osob na jejich pracoviště na staveništi. Díky rychlosti 12 m/min v režimu pro přepravu osob a 40 m/min v režimu pro přepravu materiálu lze na staveništi ušetřit mnoho času a peněz a zároveň zajistit snadnější a bezpečnější přepravu.
Plošina vozíku GEDA 2500 Z/ZP s rozměry 1,45 m x 3,55 m je skutečnou úsporou místa a nabízí optimální prostor pro potřebné nářadí, materiál nebo stavební dělníky. Společnost Verhelst machines, která stroj GEDA 2500 Z/ZP na stavbu dodala, zvolila sadu dvojitých dveří na straně C přepravní plošiny, aby získala více prostoru pro nakládání a vykládání materiálu. V této verzi nabízí přepravní plošina na velké straně 3,40 m prostoru pro pohodlné nakládání a vykládání nářadí a materiálů. Tato funkce je velkým přínosem pro stavební dělníky, zejména pro objemné materiály a velké díly.
Díky inovativnímu systému GEDA SVARIO-Mast se přepravní plošina i přes svou nosnost 2 500 kg pohybuje pouze na jednom stožáru. Zvedák mohou snadno instalovat dvě osoby, které pomocí střešního otvoru umístí části stožáru jednu na druhou. Střechu přepravní plošiny lze rychle spustit, což představuje velkou výhodu při nakládání nákladních automobilů.

Verhelst Machines & GEDA
Společnost GEDA spolupracuje se společností Verhelst Machines již více než 10 let dodávkami stavebních zvedáků. Stejně jako u všech předchozích, někdy poměrně náročných projektů, probíhala spolupráce i u tohoto projektu velmi hladce a přispěla k celkovému úspěšnému výsledku. Společnost Verhelst Machines je na stavbě zodpovědná nejen za pronájem vhodných zařízení GEDA pro staveniště, ale také za jejich servis. To znamená, že belgičtí zákazníci dostávají to nejlepší poradenství a podporu a mohou na staveništi využívat balíček bez starostí.

Více novinek.

Několik zařízení GEDA podporuje renovaci radnice v norském hlavním mě...

GEDA SH1000 US v akci v přístavu New Orleans
Dva stroje GEDA 3700 Z/ZP podporují výstavbu Nové národní nemocnice


za společnost GEDA GmbH z Asbachu-Bäumenheimu startovalo na firemním běhu 2024 18 účas...

GEDA Multilift P22 Premium jako pomocník v druhém největším městě Anglie
Několik zařízení GEDA pomáhá dotvářet exkluzivní byty v novém pražském komplexu budov.