Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Zpět na seznam

Magnety neodym železo bór (NdFeB) od HME - Technologies GmbH

Dotaz na produkt  

Nejlepší magnetický výkon a energie. Magnet NdFeB je v současné době nejsilnějším dostupným magnetem.

Obecné informace:
Magnety neodym-železo-bór (NdFeB), patřící do třídy vzácných zemin, jsou komerčně dostupné od poloviny 80. let. Jejich popularita rychle rostla díky vysokému produktu maximální energie a široké škále dostupných tvarů, velikostí a tříd.

Dnes je možné dosáhnout remanence přes 1,4 Tesla. V současné době jsou k dispozici energetické produkty až 50MGOe. Většina magnetů NdFeB je anizotropní a lze je magnetizovat pouze ve směru orientace. Obecně platí, že k nasycení NdFeB magnetů je zapotřebí magnetizační pole přibližně 30KOe.

Důležitou nevýhodou NdFeB magnetů je jejich citlivost na korozi. Proto, aby se zabránilo nežádoucí oxidaci, jsou hotové magnety potaženy vrstvou zinku, niklu, cínu, al-, au- nebo epoxidu. Magnety NdFeB se vyrábějí ve velkých blocích, které se lisují ve formě a poté se spékají. Z velkého bloku se počítačem řízeným elektrodrátem nebo diamantovým kotoučem vyřízne menší blok, disk, prstenec, tyč nebo rotor, vyvrtá se speciálními vrtáky a nakonec se vybrousí.

Čím dál tím více budou NdFeB magnety nahrazovat, kde to jen půjde, SmCo magnety, a to kvůli jejich nižší ceně.
Teplotní vlivy:
Magnetické vlastnosti NdFeB se výrazně zhoršují při vystavení teplotám nad 130 °C, v závislosti na třídě materiálu a koeficientu permeance. Magnety NdFeB s vyšším koeficientem permeance zpravidla vydrží vyšší teploty bez ztráty magnetických vlastností. Provozní teploty nebo až 200 °C jsou možné.

Použití:
Motory, generátory, navádění svazku nabitých částic, sluchátka, držáky, přístroje, reproduktory, magnetická ložiska, magnetické spojky, magnetická rezonance, magnetické separace, mikrofony, urychlovače částic, relé, spínače, jakož i mnoho dalších aplikací.

Dotaz na produkt