Katalog

ITT Enidine GmbH

Zpět na seznam

Tlumiče chvění pro stroje (Visco-Elastic Support (VES)) od ITT Enidine GmbH

Dotaz na produkt  

Komponenty vodních turbín s viskoelastickou podporou (VES)

Ochrana stavebních konstrukcí

Ochrana stavebních konstrukcí

Jednou z nejúčinnějších forem obnovitelné energie je vodní energie. Typická vodní elektrárna bude vyrábět elektřinu pomocí vodních generátorů. U těchto generátorů často časem vznikají problémy v důsledku vysokofrekvenčních vibrací vybuzených periodickými a stochastickými silami, které mají původ v hydraulických strojích a generátoru. Obvykle vibrace vrcholí na vodicím ložisku nad rotorem generátoru a způsobují značné škody na generátoru a okolní konstrukci.

Společnost Enidine vyvinula novou produktovou řadu Visco-Elastic Support (VES), která zajišťuje lepší dynamické chování systému rotor-nosič a snížení tepelných sil na nosné konstrukce ložisek.

Princip fungování VES spočívá v zajištění vysoké dynamické tuhosti, přidání dodatečného tlumení do systému rotor-nosič, nízké statické tuhosti pro tepelný pohyb.

Tím se snižuje dynamická odezva generátoru, zabraňuje se přenosu nadměrných tepelných sil na civilní konstrukci, čímž se prodlužuje životnost generátoru, konstrukce a zvyšuje se výkonová účinnost elektrárny.

Dotaz na produkt