Katalog

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

Zpět na seznam

Aretační čepy od HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

Dotaz na produkt  

Společnost HEINRICH KIPP WERK představuje další novinku ve skupině výrobků s uzamykacími šrouby: Na trh jsou nyní uváděny modely, u nichž je odjištění závory realizováno pomocí excentrické páky. Když uživatel posune excentrickou páku mimo mrtvý střed excentru, závora se odjistí. Výhodami nových uzamykacích šroubů jsou ergonomický design, plochá konstrukce, vysoká teplotní odolnost a také rychlé nastavení.

Uzamykací čep zůstává odjištěný, když se páka rukojeti přesune mimo mrtvý střed excentru. Obsluha může pohodlně odjistit jeden čep najednou, aniž by musela držet všechny rukojeti ve vysunuté poloze.

Tuto funkci jinak mají pouze zajišťovací šrouby s drážkou pro odjištění, ale rukojeť se musí otáčet ve vytažené poloze - proces tedy trvá déle. Výrobky s excentrickými páčkami jsou naopak vhodné pro pohodlné rychlé nastavení.

Dalším kladem je ergonomický tvar excentrické rukojeti, který umožňuje snadnou manipulaci s malou námahou.

Excentrické rukojeti lze otáčet o 360° a v době nepoužívání jsou výrazně plošší než hřibové nebo T-rukojeti. To umožňuje také zapuštěnou montáž výrobků, čímž se zamezí rušivým konturám.

Páčky rukojeti jsou k dispozici v černé a dopravní červené barvě a jsou vyrobeny z plastu vyztuženého skleněnými vlákny. Tento plast je odolný vůči vysokým teplotám a umožňuje trvalé provozní teploty cca 160 °C a krátkodobé provozní teploty max. 250 °C. Pokud jde o závitové objímky a zajišťovací čepy, uživatel si může vybrat mezi ocelovým a nerezovým provedením. Všechna závitová pouzdra jsou k dispozici s jemným závitem a ve 4 velikostech (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

Dotaz na produkt