Katalog

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

HME - Technologies GmbH

Zpět na seznam

Feritové magnety od HME - Technologies GmbH

Dotaz na produkt  

Materiál se skládá z oxidu železitého, stroncia nebo barya a dalších přidaných materiálů. Feritové magnety jsou velmi oblíbené a široce používané díky své vynikající odolnosti proti demagnetizaci, korozi a nízké ceně.

Obecné informace:
Feritové magnety se vyrábějí lisováním nebo spékáním. Tyto magnety mohou být anizotropní i izotropní. Anizotropní druhy jsou orientovány ve směru výroby a musí být zmagnetovány ve směru orientace. Izotropní druhy nejsou orientovány a lze je magnetizovat v libovolném směru.

Základní tvar je dán formou, jako je segment, disk, prstenec, tyč, prut a blok. Po vylisování se magnet spéká, pak se řeže, brousí a/nebo vrtá a nakonec se podle potřeby zmagnetizuje. Materiál do značné míry odolává korozi. Feritové magnety mají vynikající poměr cena/kvalita.

Tato třída magnetů je velmi tvrdá, křehká a ve srovnání s jinými magnetickými materiály vykazuje nižší energetické vlastnosti.
Teplotní vlivy:
Magnetické vlastnosti zůstávají téměř konstantní v rozmezí teplot -40 °C až +250 °C. Proti vysoké teplotě se magnetická síla sníží.
Použití:
Tvrdé feritové (keramické) magnety mají široký rozsah použití. Nejčastěji používané aplikace jsou:
elektromotor, reproduktor, senzor, držák, separace atd.

Dotaz na produkt