Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Zpět na seznam

Vysokonapěťové konektory (EHV) od PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Dotaz na produkt  

Kompletní portfolio pro všechny kabely velmi vysokého napětí

Díky naší široké nabídce kabelů velmi vysokého napětí můžete poprvé položit celé úseky kabelů a získat všechny potřebné armatury z jednoho zdroje. Nový sortiment pro sítě velmi vysokého napětí (EHV) zahrnuje naše osvědčené řady CONNEX a IXOSIL, suché, zásuvné kabelové spojky pro transformátory a plynem izolované rozváděče (GIS), kabelové koncovky a kabelové zásuvky (včetně jednoho zásuvného provedení). Typově testované příslušenství umožňuje připojení všech XLPE kabelů od 300 kV do 550 kV a je individuálně přizpůsobeno použitému kabelu.

Snadná montáž
Čím vyšší je rozsah napětí, tím důležitější je snadná montáž. Právě proto jsme navrhli naše zařízení EHV tak, aby se s ním manipulovalo co nejsnadněji. Abychom toho dosáhli, přidali jsme důmyslné detaily, jako je například otočný připojovací kroužek pro kabelovou přípojku CONNEX velikosti 7, který umožňuje otvory pro šrouby otočit do vhodné polohy namísto toho, aby se musely přesouvat těžké kabely EHV.

Přípojky pro všechny formy kabelů
Bez ohledu na to, zda používáte hliníkové, měděné nebo jednožilové izolované kabely: Naše řada armatur pro EHV vám umožní připojit všechny formy kabelů s maximální provozní spolehlivostí po několik desetiletí. To proto, že hojně používané polní ovládací jednotky jsou před dodáním individuálně testovány podle normy IEC 62067.
Sortiment EHV zahrnuje:

EHV CONNEX suché, zásuvné kabelové připojení
Dotykově odolné, ponorné, bezúdržbové připojení kompatibilní s mořskými vodami, které lze instalovat na všechny dostupné kabely se suchou izolací. Další výhoda: vestavěné zařízení kabelové svorky kontaktního systému pro 420 kV+ poskytuje spolehlivou ochranu proti mechanickému zatížení způsobenému kabelem a také usnadňuje pokládku kabelu.

Připojovací kusy zařízení EHV CONNEX pro transformátory a GIS
Rychlá instalace, všestrannost a kompatibilita s vnitřními, venkovními i námořními aplikacemi: Připojovací kus zařízení kombinuje všechny výhody oblíbeného systému CONNEX v jednom řešení. Jeho konstrukce je mnohem kompaktnější než u běžných systémů podle norem EN 50299 a IEC 62271-209. Prodlužovací adaptér však umožňuje v případě potřeby přizpůsobit zakončení příslušným normám.

Kabelová koncovka IXOSIL ESS
Díky dutému izolátoru vyztuženému skleněnými vlákny a vodoodpudivému silikonovému stínění zaujme nosná koncovka maximální mechanickou stabilitou. K připojení vodičů k armatuře hlavy, která je vybavena patentovanými šroubovými spojkami SICON, není třeba žádné speciální nářadí. Alternativně můžete zvolit zakončení ESP z porcelánu.

Násuvné spojky IXOSIL MSA
Díky osvědčenému násuvnému provedení nebudete mít s instalací našich násuvných spojek IXOSIL žádné problémy. Jejich vodotěsné vnější pouzdro navíc zaručuje maximální bezpečnost provozu. Použití patentovaných šroubových spojů SICON umožňuje připojení vodiče s optimální kontaktní silou a bez speciálního nářadí. Stínění lze upravit podle typu kabelu a požadavků zákazníka.

Suché, zásuvné, plynem izolované kabelové zásuvky EHV CONNEX
Kompaktní zásuvka CONNEX trvale spojuje kabely všech tvarů a velikostí. Plynová izolace SF6 obsahuje vestavěný systém monitorování tlaku náplně.

Příslušenství NN od odborníků
PFISTERER je nezávislý výrobce kabelového příslušenství pro všechny typy kabelů středního a velmi vysokého napětí. Kromě kabelového příslušenství nabízí nejširší portfolio výrobků na světě také řešení pro speciální aplikace a kompletní sortiment instalačního a zkušebního příslušenství pro řadu EHV.

Dotaz na produkt