Katalog

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • Reach
  • RoHS

Zpět na seznam

Systémy měřicích kol od Kübler Group - Fritz Kübler GmbH

Dotaz na produkt  

Systémy pro měření rychlosti, detekci polohy a měření délky

Systémy měřicích koleček od společnosti Kübler jsou ideálním řešením pro spolehlivé měření rychlosti, detekci polohy a měření délky v aplikacích s lineárními pohyby. Ty se zaznamenávají rotačně prostřednictvím měřicího kola s připojeným snímačem přímo na povrchu měřeného materiálu a převádějí se na lineární data. Integrované pružiny zajišťují potřebnou přítlačnou sílu měřicího kolečka na měřicí plochu pro spolehlivý záznam naměřených hodnot.

Systémy měřicích koleček se používají k záznamu lineárních pohybů

Lineární pohyb (1) měřeného materiálu je měřicím kolečkem (nebo kladkou či pastorkem), které na něm spočívá, převeden na rotační pohyb (2).
Připojený inkrementální nebo absolutní snímač (3) detekuje tuto rotaci a převádí ji na hodnoty rychlosti, polohy a vzdálenosti.
Lineární rozlišení systému měřicích koleček (mm) vyplývá z poměru obvodu měřicího kolečka a rotačního rozlišení snímače (ppr).

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Měřicí kola

Měřicí kola

Měřicí kolečka se používají v kombinaci se snímači k měření materiálu v dřevařském, papírenském, kovodělném, textilním a plastikářském průmyslu. Při výběru měřicího kolečka je třeba v první řadě zohle...