Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Zpět na seznam

Desky s elektronickými obvody ze skla (IMPAeGlass ) od Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Dotaz na produkt  

Tisk elektroniky na sklo je naším koníčkem. Již více než 15 let tiskneme sítotiskem vodivé stopy a kompletní obvody přímo na skleněné substráty. Našim zákazníkům se tak otevírají inovativní možnosti moderního a vysoce kvalitního designu HMI. Tímto způsobem lze v mnoha oblastech použití nahradit klasické desky s plošnými spoji sklem.

Na sklo nanášíme různé barevné vrstvy pomocí anorganického a především ekologického keramického sítotisku. V případě elektroniky jsou pak doplněny funkčním potiskem struktur vodivých drah a elektronických obvodů. Elektronické uspořádání není zepředu viditelné. Při následném procesu vytvrzování se jednotlivé funkční vrstvy skloviny spojí a vytvoří materiálovou vazbu.

Odpovídající umělecká díla vyrábíme přímo ve firmě pomocí osvitových systémů s vysokým rozlišením. V sériové výrobě lze realizovat struktury o šířce až 80 µm (jemná rozteč).

Elektronicky funkcionalizované sklo s tištěným obvodem se pak konvenčně montuje SMD. běžné mikrokontroléry typu QFN (nebo MLF), SOP nebo SSOP lze zpracovávat bez problémů.

Dotaz na produkt