Katalog

Stingl Systems GmbH

Zpět na seznam

Zabezpečení šachet (Stingl safety door) od Stingl Systems GmbH

Dotaz na produkt  

Bezpečnostní dveře Stingl - univerzální a bezpečná
Ochrana šachty pro modernizace a novostavby

Zejména při modernizaci ve stávajících budovách s neveřejným provozem (např. obyvatelé domů a hoteloví hosté), ale i v nových budovách je třeba šachetní otvory zajistit proti pádu a proti padajícím předmětům.

Zde je zapotřebí bezpečné, flexibilní, celoplošné a stabilní řešení. Na následujících obrázcích se zde plně projevuje síla bezpečnostních dveří Stingl ve srovnání s běžnými řešeními, jako jsou stavební dveře a OSB desky. Místo vrtání a hmoždinkování se jednoduše upne na místo s pevným uchycením.

Otočné dveře do bezpečnostních dveří Stingl se skládají z jádra z trapézového plechu a jsou uzavřeny hliníkovým rámem. V závislosti na otevření dveří lze otočné zámky posunout do vodorovné polohy a upevnit. Pokud jsou prahy dveří příliš krátké nebo nejsou vůbec k dispozici, lze jako alternativu použít jiné prahové rohové prvky, které však musí být k prahu nebo zděné/betonové stěně přišroubovány.

Dveře lze kdykoli odklopit vpravo nebo vlevo. K tomu je nutná pouze drobná úprava svislých podpěr a přemístění zámků napínacích tyčí.

Bezpečnostní dveře Stingl lze volitelně doplnit třídílnou boční ochranou (madlo, koleno a noha). Pokud je třeba v otevřené šachtě provést různé práce v krátkém čase, kdy jsou dveře otevřené, slouží boční ochrana jako dodatečná ochrana proti pádu. Při vyztužování svislých podpěr dveří musí práh a nadpraží absorbovat svislé zatížení V = 3,6 kN.

Upínací sílu lze vizuálně kontrolovat a sledovat pomocí talířových pružin. Bezpečnostní dveře Stingl lze otevírat a zamykat zvenku i zevnitř šachty pomocí čtyř trojúhelníkových zámků s otočnými třmeny (2 na každý dveřní prvek). V závislosti na šířce dveří se na práh umístí teleskopický profil a vyztuží se. Profil tak zajišťuje dodatečnou polohovou bezpečnost svislých výztuh.


Produktový poradce: Dirk Schöffler

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Zabezpečení šachet

Montážní konzola pro hřídelové zábrany ve tvaru z

Plochý ocelový držák pro hmoždinky, který zajišťuje zajištění výtahů v oblasti hrudníku, kolen a nohou v souladu s předpisy.

Plochá ocel 60 x 3 mm, délka 250 mm, pozinkovaná