Katalog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

Zpět na seznam

Pipetové špičky (epT.I.P.S.® BioBased) od Eppendorf SE

Dotaz na produkt  

Eppendorf epT.I.P.S.® BioBased v objemech až 1250 µl otevírají nové možnosti, jak učinit laboratorní práci mnohem udržitelnější, aniž by byly ohroženy výsledky experimentů. Díky použití polymeru druhé generace na biologické bázi vyrobeného z minimálně 90 % z obnovitelných surovin (např. odpadů a zbytků z rafinace rostlinných olejů nebo použitého kuchyňského oleje) byla výrazně snížena uhlíková stopa těchto pipetovacích špiček a filtračních pipetovacích špiček související s výrobkem. "Obecné certifikáty kvality" o splnění norem a obecných požadavků na kvalitu, certifikáty čistoty specifické pro jednotlivé výrobky a šarže, jakož i "ACT certifikáty" (nezávislá certifikace dopadu na životní prostředí od My Green Lab) potvrzují dobře známou kvalitu výrobků, kterou můžete očekávat od pipetovacích špiček Eppendorf. K tomu se přidává faktor udržitelnosti, který se při pravidelném používání těchto pipetovacích špiček a filtračních pipetovacích špiček projeví ve výrazně snížené uhlíkové stopě vaší laboratoře.

Stejně jako naše fosilní polypropylenové špičky jsou i tyto špičky vyráběny podle extrémně vysokých standardů kvality a čistoty a jsou navrženy tak, aby pokryly všechny specifické požadavky vašich vzorků. Pipetovací špičky epT.I.P.S.® BioBased, ep Dualfilter T.I.P.S.® BioBased- a ep Dualfilter T.I.P.S.® SealMax® BioBased filtrační pipetovací špičky vyžadují méně síly k nasazení a vysunutí, přičemž zcela těsní a dokonale doplňují vaše pipety Eppendorf, s nimiž tvoří plně integrovaný pipetovací systém nabízející maximální přesnost, preciznost a reprodukovatelnost. Optimálně doplňují váš pracovní postup. Navíc vás podporují v tom, aby vaše laboratoř byla výrazně šetrnější k životnímu prostředí.
Od doby, kdy byly spotřební materiály ze skla vytlačeny plastovými spotřebními materiály na bázi ropy, se staly v laboratořích po celém světě nenahraditelnými: Poskytují standardy kvality potřebné ve stále náročnějším výzkumu. V tom spočívá rostoucí výzva z hlediska udržitelnosti. Proto se společnost Eppendorf zaměřuje nejen na vývoj nových výrobků, ale také na nové, ekologičtější materiály. Dokonce se nám podařilo najít polypropylen na bázi obnovitelných surovin, který nyní používáme pro výrobu nové generace pipetovacích špiček.

Pipetovací špičky na biologické bázi se nejen vyrábějí z udržitelnějšího výchozího materiálu, ale jsou nyní k dispozici i ve variantě pro opakované nabíjení, která splňuje stejné požadavky na čistotu a sterilitu jako běžné jednorázové stojánky. Tato varianta reloadu šetří až 54 % fosilního plastu ve srovnání s běžnými stojánky a výrazně snižuje množství laboratorního odpadu. Nové reloadery dokonale zapadají do známého boxu epT.I.P.S.® Box 2.0.

Oba body - biosurovina pro pipetovací špičky a výrazně snížené používání plastu pro reloadery - tak přispívají ke zlepšení bilance CO2 v laboratoři a ke snížení množství laboratorního odpadu.

Další informace

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Pipetové špičky

Pipetové špičky (epT.I.P.S.®)

S epT.I.P.S. - originálním "Totálně integrovaným pipetovacím systémem" Eppendorf - jsou špičky optimálně přizpůsobeny pipetám Eppendorf a samozřejmě také splňují požadavky normy EN ISO 8655. Výsled...

Tipy na filtry (ep Dualfilter T.I.P.S.®)

ep Filtrační špičky Dualfilter T.I.P.S. - dokonalá ochrana pipet a vzorků před nežádoucí a nepozorovanou kontaminací aerosoly, kapkami a stříkanci.

filtrační špičky ep Dualfilter T.I.P.S. j...