Katalog

Comet Yxlon GmbH

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

Zpět na seznam

CT testování bateriových systémů pro e-mobilitu od Comet Yxlon GmbH

Dotaz na produkt  

Baterie - srdce elektromobilu
U elektromobilů je výkon baterie rozhodující pro spolehlivost, dojezd a životnost celého vozidla. CT kontroly pomocí CT systémů Comet Yxlon podporují výrobce automobilů i bateriových článků spolehlivými a vysoce přesnými kontrolními údaji, které pomáhají snižovat zmetkovitost například v sériové výrobě. Počítačová tomografie se používá ke kontrole surovin pro výrobu bateriových článků i jednotlivých článků, článků zabalených do modulu a modulů spojených do bateriového systému nebo bateriové sady.

Efektivnízajištěníkvality bateriových článků
Jedním z největších problémů při výrobě článků je vysoká zmetkovitost. Protože představuje významný nákladový faktor, je důležité odhalit vadné články před dalším zpracováním. Kontrolní systémy CT od společnosti Comet Yxlon pokrývají širokou škálu technik pro nedestruktivní zajištění kvality a metrologické aplikace. Patří mezi ně měření přesahu katody a anody a testování nečistot a vměstků - nejčastějších vad bateriových článků.

Spolehlivá CT kontrola bateriových modulů
Velmi malé tolerance součástek a spojů a speciální požadavky na svařování kontaktů činí z ukládání bateriových článků pro výrobu bateriových modulů náročný úkol. Počítačová tomografie se systémy Comet Yxlon poskytuje přesné výsledky kontroly pro posouzení kvality vyrovnání stohů článků, svarů pouzder, spojovacích svarů článků a svarů na výstupcích. Laminografie s přístrojem Comet Yxlon navíc umožňuje měření přesahů článků již instalovaných v modulech.

Testování bateriových systémů a sad pomocí CT. Když jsou bateriové moduly sestaveny do bateriového systému, jsou připojeny k pouzdru systému - obvykle kovovému odlitku - které funguje jako chladič. Testovací systémy Comet Yxlon CT umožňují výrobcům zkontrolovat toto spojení, aby se ujistili, že jsou všechny komponenty plně funkční.

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Počítačové tomografy

Počítačové tomografy (FF85 CT)

  • Série: FF series
  • Průmysl: Automobilový průmysl, elektronika, letectví a kosmonautika, věda a výzkum, slévárenství, přidaná výroba
  • Velikost vady: <1mm, >1mm

Systém Micro CT (FF20 CT)

  • Série: FF series
  • Průmysl: Automobilový průmysl, Elektronika, Letectví a kosmonautika, Věda a výzkum, Polovodiče, Přidaná výroba
  • Velikost defektu: <1µm, <50&mi...