Katalog

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

Zpět na seznam

Odlucovace mastnot od EnviroChemie GmbH

Dotaz na produkt  

Společnost EnviroChemie uvádí na trh nový patentovaný odlučovač tuků s integrovanou elektroflotací, který umožňuje šetřit zdroje a energii. Díky nové technologii lze bezpečně dodržet limitní hodnoty pro lipofilní látky a hodnotu pH.

Instalace odlučovačů tuků je v komerčních kuchyních a potravinářských provozech povinná z důvodu ochrany kanalizace před usazeninami a korozí způsobenou mastnými kyselinami.

Předepsané limitní hodnoty pro lipofilní látky (100 - 300 mg/l v závislosti na místních předpisech) a hodnotu pH (6,5 - 10) zpravidla nelze běžným odlučovačem tuků spolehlivě dodržet. Důvodem jsou biologické rozkladné procesy v odlučovači tuků. Vznikají pak mastné kyseliny, které opět rozpouštějí odloučené tuky. V důsledku toho se zvyšuje hodnota vypouštění lipofilních látek a hodnota pH klesá pod požadovanou mezní hodnotu.

Novinkou patentovaného odlučovače tuků je integrovaná elektroflotace. Přiložením stejnosměrného napětí dochází v odlučovači tuků k elektrolýze vody na kyslík a vodík. Vzniklé malé bublinky plynu zesilují flotační účinek. Přilnou k tukům a tím podporují proces separace. Kyslíkové radikály, které rovněž vznikají při elektrolýze, částečně oxidují rozpuštěné organické sloučeniny, a tím dodatečně snižují mezní hodnotu pro lipofilní látky. Přebytečné plyny jsou z odlučovače tuků odváděny střechou. Nový odlučovač tuků je automatizovaný a má integrovaný vypouštěcí program.

"Systém je vhodný i pro dodatečné vybavení stávajících systémů odlučovačů tuků, a to jak pro instalaci v budovách, tak pro instalaci v zemi," dodává Michael Zitzmann, vedoucí oddělení kompaktních systémů společnosti EnviroChemie.

Dotaz na produkt