Katalog

EnviroChemie GmbH

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

EnviroChemie GmbH

  • ISO 50001:2018
  • ISO 45001:2018
  • ISO 9001:2015

Zpět na seznam

Ultrafiltrační zařízení od EnviroChemie GmbH

Dotaz na produkt  

Ultrafiltrace se používá v mnoha různých oblastech a průmyslových odvětvích pro čištění odpadních vod a úpravu vody. Společnost EnviroChemie je vaším partnerem pro spolehlivá řešení udržitelného čištění vody pomocí ultrafiltrace Envopur®.

Tento speciální membránový proces se používá například k zadržování biomasy, může prodloužit životnost odmašťovacích lázní, používá se při recyklaci odpadních vod vznikajících při vibračním mletí a štěpí emulze oleje a vody, jako je kondenzát z kompresorů. To jsou jen některé z aplikací, ve kterých ultrafiltrační procesy Envopur® uzavírají smyčky ve vodním hospodářství ekonomicky a ekologicky smysluplným způsobem.

Speciální vlastnosti ultrafiltrace
Hlavní rozdíl mezi ultrafiltrací a mikrofiltrací spočívá ve velikosti pórů membrány použité v modulech. Póry membrány měří méně než 0,1 µm, a jsou tedy menší než u mikrofiltrace, ale větší než u nanofiltrace.

Dalším charakteristickým rysem ultrafiltračních membrán je jejich asymetrická struktura. Tělo membrány se skládá ze separačně aktivní vrstvy s póry v submikronovém rozsahu a z nosné vrstvy s otevřenými póry, která má čistě podpůrnou funkci. Membrány v mikrofiltraci jsou naproti tomu symetrické a s otevřenými póry, bez rozdílu velikosti pórů v tělese membrány.

Ultrafiltrační procesy Envopur® vyvinuté společností EnviroChemie jsou navrženy tak, aby zajistily cílenou separaci vnesených kontaminantů filtrační membránou a poskytly vám optimální výsledky při čištění odpadních nebo technologických vod.

Dotaz na produkt