Katalog

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Zpět na seznam

Dávkovací čerpadla pro nápojový průmysl od Lutz-Jesco GmbH

Dotaz na produkt  

Krmení kieselguhr a další média v nápojovém průmyslu / potravinářském průmyslu

Než si zákazník může vychutnat pivo, musí projít řadou přesně řízených přírodních mikrobiologických a fyzikálních procesů během výroby, usazování a čištění. Příkladem jsou procesy kvašení a zrání, které způsobují vznik suspendovaných látek a nečistot, např. díky kvasinkám, které se používají ke kvašení. Tyto částice se z piva odstraňují v různých krocích úpravy. Zářivě čisté pivo vyžaduje speciální filtraci: kieselguhrskou aluviální filtraci. Při tomto postupu se do piva přidává suspenze kieselguhru o koncentraci 300 g/l. Hlavními filtračními prvky jsou např. jemné nerezové sítkové textury nebo nerezové trubky s velmi malými štěrbinami. Protože štěrbiny ani textilie nejsou dostatečně jemné, před filtrací vlastního piva se zpočátku filtrem prohání pouze voda obsahující kieselguhr. Kieselguhr se usazuje ve filtru a vytváří jemně rozdělenou vrstvu, která funguje jako mikrofiltr. Tato vrstva kieselguhru pak zachycuje nečistoty, které způsobují zákal piva.

Kieselguhr je moučnatý minerál pocházející z třetihor; pochází z křemičitých exoskeletů jednobuněčných řas a diatom. Kieselguhr, nazývaný také diatomit, se používá nejen jako filtrační materiál, ale také k mletí a leštění. Její vhodnost jako brusného média naznačuje, že pohyblivé části přicházející do styku s kieselguhrem pro účely dávkování vyžadují vysoké opotřebení. K přidávání kieselguhru jsou zapotřebí velmi přesná dávkovací čerpadla, např. speciální pístová čerpadla se specifickými provozními vlastnostmi a povrchem odolným proti opotřebení. Čerpadla používaná v pivovarech musí splňovat následující požadavky:

  • dlouhý a bezporuchový provoz
  • jednoduchá konstrukce vyžadující malou údržbu
  • zohlednění hygienických a procesních požadavků (např. zajištění, aby se do piva nedostal vzduch)
Pístová dávkovací čerpadla Lutz-Jesco ve speciálním pivovarském provedení s materiály, jako je nerezová ocel, oxid hlinitý a keramika, kompatibilními s potravinami a zajišťujícími na příslušných místech odolnost proti opotřebení a speciálními těsnicími rty. Tato speciální čerpadla optimálně splňují tyto požadavky a jsou již desítky let používána po celém světě jako osvědčená dávkovací zařízení renomovanými specialisty na pivovarské instalace, jako je například společnost KHS-Prozesstechnik GmbH. Vychutnejte si své pivo s dávkovacími čerpadly Lutz-Jesco !

Dotaz na produkt