Katalog

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Borrmann Brenner Berlin GmbH

Zpět na seznam

Regulátor plynu od Borrmann Brenner Berlin GmbH

Dotaz na produkt  

Bezpečnostní regulátor/R

Regulátory mají za úkol udržovat výstupní tlak konstantní ve stanovených mezích bez ohledu na kolísání vstupního tlaku a změny průtoku. Bezpečnostní zařízení proti prasknutí hadice zajišťuje omezení průtoku.

Ochrana proti prasknutí hadice/S (nadzemní)

Bezpečnostní zařízení proti prasknutí hadice je bezpečnostní zařízení, které automaticky uzavře výstup plynu, pokud je překročen určitý průtok (např. v případě prasknutí hadice). Při provozu zařízení na staveništích z nádob s objemem větším než 1 I a délkou hadice větší než 40 cm je v souladu s předpisy o prevenci úrazů vyžadováno bezpečnostní zařízení proti prasknutí hadice nad úrovní terénu. Bezpečnostní zařízení proti prasknutí hadice se připojuje za regulátor.


Bezpečnostní regulátor s integrovanou ochranou proti prasknutí hadice/RS (nad úrovní terénu)

Ochrana proti prasknutí hadice je nedílnou součástí regulátoru.
Bezpečnostní regulátor s integrovanou zkouškou těsnosti a ochranou proti prasknutí hadice/RDS (pod úrovní terénu)
Kromě ochrany proti prasknutí hadice je v regulátoru instalována také zkouška těsnosti, pomocí které se před uvedením do provozu povinně zkouší těsnost celého odběrového systému. Zkouška těsnosti zahrnuje celou potrubní síť včetně přípojek na straně přívodu a odvodu a také ventil zařízení. Této bezpečnostní funkce je dosaženo pomocí komerčně dostupných, standardizovaných hadic a přípojek. Nařízení o prevenci nehod (BGV D34) vyžaduje regulátory s integrovanou zkouškou těsnosti a ochranou proti prasknutí hadice se jmenovitou hodnotou do 1,5 kg/h (RDS) nebo bezpečnostní zařízení proti úniku plynu* pro připojení nářadí na kapalný plyn používaného pod úrovní terénu, např. při stavbě kabelů.
*Bezpečnostní zařízení proti úniku plynu uzavírají přívod plynu výhradně v případě poškození hadice. Fungují se speciální dvojitou hadicí a speciálními přípojkami.

Dotaz na produkt