Katalog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Zpět na seznam

Připojovací systémy pro kabely 52 kV až 550 kV (FrontCon) od PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

Dotaz na produkt  

FrontCon - Rychlejší a kvalitnější připojení pro jednožilové kabely s izolací.

Vysokonapěťové silové kabely stále častěji využívají konstrukce vodičů, které výrazně snižují kožní a proximitní efekty. To umožňuje větší přenos výkonu při stejném průřezu. Jednotlivé žíly těchto vodičů jsou vzájemně izolovány (smaltovány) a často jsou uspořádány do segmentů (typ Milliken). Tato struktura vodičů komplikuje proces připojování kabelů. Společnost PFISTERER vyvinula systém FrontCon, který využívá zcela nový princip konektorů, čímž výrazně zjednodušuje a zkracuje instalaci.

Nová technologie spojování
Spojování vodičů jednožilových izolovaných kabelů je časově náročný proces, který funguje jen v omezené míře: oddělit jednotlivé žíly, odizolovat je jednu po druhé a pak je co nejvíce přeskládat do původní podoby - aniž by se některá z žil poškodila. Přes veškerou snahu se na místě instalace nepodaří dosáhnout původní struktury vodičů. Odstranění izolace navíc znamená ztrátu výhody jednožilových izolovaných kabelů na konci vodiče. Společnost PFISTERER zcela přehodnotila způsob spojování jednožilových izolovaných vodičů.

o 80 % kratší doba instalace
S technologií FrontCon vyvinula společnost PFISTERER řešení, které výrazně zkracuje potřebný čas a vytváří definované spojení prostřednictvím čelní strany kabelu. Instalace trvá jen asi 2 hodiny - ne déle než u běžných kabelů se standardními přípojkami. Zároveň se předchází možnému poškození při odizolování jednotlivých žil. Tím se výrazně snižuje riziko chyb při instalaci.

Kompaktní konstrukce
FrontCon se instaluje přímo na konec kabelu - nyní je nutné pracovat na jednotlivých žilách. Speciálně vyvinuté kontaktní kuličky se dotýkají čelních ploch jednotlivých žil. Tyto kontaktní kuličky se společně chovají jako kapalina. Vyrovnávají mírné nerovnosti na konci vodiče a zajišťují, že v celém průřezu vodiče působí stejné kontaktní síly. Síla proudí přes přední stranu vodiče a kontaktní kuličky. To umožňuje velmi krátký a kompaktní kontaktní systém pro velké průřezy vodičů.

Osvědčený kontaktní systém pro kabelové spojky VN
FrontCon je k dispozici jako spojovací technologie pro kabelové spojky CONNEX a koncovky IXOSIL, stejně jako pro kabelové spoje ve spojkách MSA a typizované se specifickými kabely. První kabelové projekty jsou již několik let v provozu. Kontaktní systém lze přizpůsobit pro libovolné tvarovky, což umožňuje spolehlivá a cenově výhodná řešení v kabelových systémech. Lze jej instalovat vertikálně i horizontálně. Sortiment zahrnuje měděné kabely do průřezu 2 500 mm². Na vyžádání lze realizovat i jiná řešení.

Jak to funguje
FrontCon se instaluje přímo na konec vodiče. Kabel se rovně odřízne a odstraní se izolace kabelu. Tlakově stabilní kontaktní systém se upne centrálně na vodič.

Do konektoru se nasypou kontaktní kuličky. Utažením přítlačného šroubu se kuličky přitlačí k přední straně konců vodiče. Vznikne spolehlivý kontakt.

Vestavěný pružinový mechanismus kompenzuje ztráty při usazování. Tím je zajištěno zachování kontaktních sil a nízkých přenosových odporů při různých teplotách a po celou dobu životnosti.

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Komplet kabelu

Připojovací systémy pro kabely 52 kV až 550 kV (CONNEX)

CONNEX - univerzální připojovací systém pro kabely, transformátory a GIS
Díky plně zapouzdřenému připojovacímu systému CONNEX s pevnou izolací jsou výkonové transformátory a G...

Box odkazů

Odkazová schránka LB.W.X.8.1.S3.E1.000

Uzemňovací krabice od společnosti PFISTERER jsou ideálním řešením pro všechny koncepce křížového pospojování a uzemnění vysokonapěťových kabelových sy...