Katalog

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

Zpět na seznam

Měniče DC/DC pro průmyslové aplikace a vozidla (PCMD / PCMDS) od MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

Dotaz na produkt  

Vždy, když dostupné systémové napětí neodpovídá napájení stávajících elektrických nebo elektronických součástí, je nutné použít měniče napětí. Elektrické měniče, které jsou schopny převádět stejnosměrné napětí, se proto nazývají DC/DC měniče nebo DC/DC měniče. Až do padesátých let 20. století byla přeměna stejnosměrného napětí možná pouze elektromechanicky pomocí spojky motor-generátor. Dnes umožňují taktované topologie elektronických obvodů transformaci pomocí interně generovaného střídavého napětí.

Měnič DC-DC má vstup a výstup. Může tedy mapovat různé funkce a také fungovat jako snižující nebo zvyšující měnič. Změna úrovně napětí, galvanické oddělení a stabilizace výstupu - jednotlivě i v kombinaci - mohou být důvody pro použití DC/DC převodníku nebo DC/DC modulu. Rozsah výstupů je vysoký, od několika miliwattů pro napájení jednoho elektronického čipu až po kilowattový rozsah, například při převodu stávajících bateriových sítí na jinou napěťovou úroveň. Vzhledem k velkému počtu různých existujících systémových napětí a stejně rozmanitému výběru jmenovitých napětí elektrických komponent je počet možných kombinací vstupních a výstupních napětí nezvládnutelný, zejména proto, že převod napětí mezi vstupem a výstupem se nabízí jak nahoru, tak dolů a pouze jako stabilizační. Většina stejnosměrných měničů pracuje jednosměrně, tj. od vstupu k výstupu. Používají se však i měniče s obousměrnou funkcí, zejména v oblasti pohonů.

Výkonové třídy: 250 W; 400 W
Zvláštní vlastnosti:

  • Široký a ultraširoký rozsah vstupu
  • Teplotní rozsah -25...+70 °C (PCMD)
  • Izolační napětí až 4 kVAC
  • Malé rozměry
  • Vysoká hustota balení
  • Plastové nebo kovové pouzdro

Dotaz na produkt  

Další produkty v sekci Měniče DC/DC

Měniče DC/DC pro podlahovou dopravní techniku (PCMDNI300)

S řadou PCMDNI300 představuje společnost MTM Power generaci DC/DC měničů bez galvanického oddělení jako decentralizované napájení v aplikacích ve vozidlech...

Měniče DC/DC (PMDS30 24S05 U-VT)

Kompaktní DC/DC měniče řady PMDS/PCMDS30 jsou vhodné pro montáž na desku plošných spojů a do šasi. Jsou navrženy v proudově napájené technologii push-pull. Výhodou této koncepce zapojení jsou širok...

Měniče DC/DC (PCMGS14 110S24)

Měnič DC/DC s výkonem 14 W je navržen v souladu s normou EN 50 155 pro aplikace v železniční a dopravní technice s nízkými požadavky na výkon.

Zvláštní vlastnosti

Š...