Katalog

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Zpět na seznam

Drsnoměry (ROTOS) od Carl Zeiss IQS Deutschland GmbH

Dotaz na produkt  

Snímač drsnosti, který spojuje všechny vlastnosti.

Měření rozměrů, tvaru/umístění a drsnosti automaticky na jediném stroji: Více produktivity, jeden záznam.

Pro kontrolu kvality součástí, např. v hnacím ústrojí vozidel, musí být možné kontrolovat drsnost a zvlnění v souladu s normami. Snímač drsnosti ZEISS ROTOS to poprvé umožňuje na jediném souřadnicovém měřicím stroji. Operátoři mohou těžit ze zjednodušeného pracovního postupu pro větší jistotu měření a obrovskou úsporu času.

ZEISS ROTOS je určen pro uživatele, kteří kontrolují velikost, polohu nebo tvar na souřadnicovém měřicím stroji (CMM) a zároveň potřebují měřit drsnost a zvlnění na stejném obrobku. Díky snímači drsnosti ZEISS ROTOS. lze na jednom souřadnicovém měřicím stroji kompletně změřit všechny charakteristiky technického výkresu a zobrazit je v jednom záznamu. Již není nutné přecházet na přístroj pro měření povrchu.

Různých měřicích poloh lze dosáhnout bez opětovného zapínání a je možný plně automatický chod, aniž by obsluha ovlivňovala měření povrchu. Oproti dřívějším několika minutám to trvá jen několik sekund. Protože již není nutné díl přenášet a upínat, je prakticky vyloučena náchylnost k chybám v celém procesu a ovlivnění obsluhou.

Je toho však ještě více: ZEISS ROTOS lze flexibilně polohovat, aby bylo možné dosáhnout na všechny povrchy dílu bez nutnosti opětovného upínání. Snímač je navíc vybaven osou otáčení/naklápění. Naměřená data ze snímače ZEISS ROTOS se přenášejí prostřednictvím Bluetooth do analytického počítače. Data se pak importují do softwaru CALYPSO prostřednictvím strojového ovladače a lze je exportovat spolu s dalšími naměřenými daty do společného záznamu. Systém ZEISS ROTOS je k dispozici pro vybrané souřadnicové měřicí stroje s nosiči senzorů VAST.

Dotaz na produkt