Katalog

O Azimut SpA

Počátky

Společnost Azimut Yachts vznikla v roce 1969, kdy mladý univerzitní student Paolo Vitelli založil společnost Azimut Srl a začal pronajímat plachetnice.První kroky k úspěchu
V roce 1970 pověřily některé prestižní jachtařské značky společnost distribucí svých lodí v Itálii.
Azimut rychle rozšířil svou činnost: Kromě distribuce začala navrhovat nové jachty. Ve společném podniku s firmou Amerglass navrhla sériově vyráběnou loď AZ 43' Bali ze sklolaminátu, která měla okamžitý úspěch.
Společnost postupně rozšířila svůj sortiment a zaměřila se na nižší segment trhu - v roce 1977 uvedla na trh jachtu AZ 32' Targa, "Ford T" ve světě lodí - a také na vyšší segment (v roce 1982 debutovala památná jachta Azimut 105' Failaka, v té době největší sériově vyráběná jachta ze skleněných vláken).

Akvizice společnosti Benetti a zahájení vlastní výroby
V roce 1985 Azimut koupil společnost Benetti. Tato historická značka se sídlem ve Viareggiu vyráběla lodě od roku 1873 a navrhla koncept megajachty.
Společnost Azimut nyní mohla stavět vlastní jachty a definovat nový styl a průmyslové standardy, které později způsobily revoluci ve stavbě lodí, jako například: velká bezrámová okna, elektrická sedadla a interiéry z ořechového dřeva. nové výrobní závody a mezinárodní uznání
Od konce devadesátých let, po získání nových loděnic ve Fanu, restrukturalizaci loděnic Benetti ve Viareggiu a výstavbě nového závodu v Aviglianě v provincii Turín, se společnost Azimut stala předním stavitelem jachet a megajachet.
Toto vedoucí postavení bylo potvrzeno i v následujících sezónách díky četným obchodním úspěchům a investiční politice, která v průběhu let upevnila technologické a výrobní kapacity společnosti Azimut, jejíž závody jsou nyní zřízeny v Brazílii.

 
Smazat Selekce

30th Zagreb Boat Show

30th Zagreb Boat Show

Avenija Dubrovnik 15
10020
Zagreb
Chorvatsko

Azimut SpA

Azimut SpA

Via Martin Luther King 9-11
10051
Avigliana
Torino
Itálie

Motorove cluny (S Collection)

Generace Carbon-tech

Použití uhlíkových vláken je konstrukční volbou, která umožňuje zvětšit objemy a plochy při zachování stejné hmotnosti, a tím zachovat vynikající úrove...