Katalog

KULLEN-KOTI GmbH

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

26.06.2021 05:06

Pružná ochrana před prachem a průvanem

Společnost KULLEN-KOTI dodává kartáčové systémy pro řadu oborů ve stavebnictví

Díky široké škále variant a typů jsou kartáčové systémy KULLEN-KOTI nepostradatelnými funkčními prvky v mnoha oblastech stavebnictví. V závislosti na oblasti použití přebírají zcela odlišné úkoly. Zatímco se používají jako flexibilní těsnění při výrobě bran, dveří a oken, slouží jako nástroje pro povrchovou, čisticí a zpracovatelskou techniku ve stavebních strojích a zařízeních. Zde se dočtete, které kartáče v současné době dominují v oborech stavebnictví a pozemního stavitelství.

Pokud se při konstrukci bran, dveří a oken dbá na realizaci pohodlných a těsných pohybových a uzavíracích mechanismů, pak jsou lištové a těsnicí kartáče od společnosti KULLEN-KOTI součástí standardního sortimentu komponentů používaných mnoha výrobci. Lze je totiž použít k realizaci otočné, posuvné a kluzné kinematiky s nízkým třením a nízkou hlučností, stejně jako k řešení těsnění, které poskytuje spolehlivou a trvalou ochranu proti prachu, nečistotám, průvanu, vlhkosti, hmyzu a hluku. Totéž platí i pro klasické aplikace v suché výstavbě, jako je realizace průchodek pro kabely, potrubí a kanály s nízkým průvanem a šetrné k instalaci. Společnost KULLEN-KOTI v současné době nabízí rozsáhlé portfolio vysoce kvalitních lištových a těsnicích kartáčů, které jsou speciálně přizpůsobeny různorodým požadavkům v těchto oborech stavebnictví. Výrobci dveří a oken mají vždy na výběr mezi mnoha základními variantami s různými profily a materiály lemování nebo předkonfigurovanými, k instalaci připravenými kartáčovými systémy.

Těsnicí a dělící

Lišty a těsnicí kartáče od společnosti KULLEN-KOTI mají v závislosti na typu a variantě profily z oceli, hliníku nebo plastu, které jsou primárně osazeny lemováním z plastových štětin. Mohou mít podobu pásů, kroužků nebo kotoučů a lze je pomocí vhodných držáků umístit do pásů nebo válců. Jsou k dispozici v mnoha různých barvách RAL. V závislosti na provedení jsou také odolné vůči kyselinám a chemikáliím a jsou vhodné pro široký rozsah teplot od -45 °C do +120 °C. Pokud jsou vybaveny kovovým držákem a drátěnou lištou, lze je použít i pro ještě vyšší teploty.

V mnoha případech jsou páskové a těsnicí kartáče od společnosti KULLEN-KOTI funkčně mnohem lepší než jiné typy těsnění - například běžná pryžová těsnění. To platí zejména pro skupinu pružných těsnicích kartáčů, které nabízejí velké plus: Stlačitelnost jejich obložení. To znamená, že vlákna výplně se po fázi stlačení (zotavení) vždy znovu narovnají a zůstávají tak zárukou vysokého těsnicího účinku kartáče po dlouhou dobu. Stlačitelnost výplně navíc umožňuje velmi přesné a snadné zasunutí těsnění kartáčem do rohů a hran.

Čištění, odstraňování, vyhlazování

Kartáčové systémy KULLEN-KOTI se kromě výroby dveří a oken uplatňují i v mnoha dalších oblastech stavebnictví. Technické zaměření je zde především na různé obory čisticí techniky a na povrchové úpravy a úpravy spár. Například ve výrobě betonových prefabrikátů je mechanické čištění bednění a licích forem doménou kolových a válečkových kartáčů KULLEN-KOTI. Používají se jako rotační nástroje v různých provedeních s ocelovými, plastovými nebo abrazivními lištami, a to jak v automatizovaných čisticích systémech, tak v ručně vedených strojích. Uvolňují vnitřní stěny licích forem pro předlitky z betonu od rušivých zbytků materiálu, aby byla zaručena vysoká kvalita povrchu následně odlévaných dílů. Při čištění bednicích desek se používají k šetrnému odstranění ulpělých nečistot z povrchu. Naopak uzlové jednokotoučové kartáče KULLEN-KOTI jsou velmi vhodné pro cílené čištění dělících a dilatačních spár po řezání. Často se používají v mobilních stavebních strojích k vykartáčování uvolněného nebo ulpělého kamene, prachu nebo částeček nečistot ze spár.

Dokončování a zušlechťování povrchů

Další aplikací související se stavebnictvím, ve které hrají válečkové kartáče od společnosti KULLEN-KOTI významnou roli, je designově orientované dokončování a zušlechťování přírodních a betonových kamenů. Kartáčové systémy používané k tomuto účelu se používají například ke strukturování povrchů žulových a mramorových desek, jakož i fasádních, zdicích a dlažebních kamenů za účelem dosažení různých vizuálních efektů. Pro realizaci speciálních vintage a ageing efektů nabízí společnost speciální antické kartáče, a pokud je cílem velmi hladký povrch, doporučuje KULLEN-KOTI brusné válečkové kartáče se zrnitostí karbidu křemíku. Rozšířené je také vysoce efektivní použití spirálových válečkových kartáčů KULLEN-KOTI v tzv. curlingových strojích. Díky speciálním brusným štětinám Anderlon (náplň ANS) umožňují současné čištění, vyhlazování a optickou úpravu betonových povrchů.

Zametání a čištění

S využitím technických kartáčů v pozemním stavitelství úzce souvisí jejich použití při čištění a úklidu veřejných prostranství. Zde se jedná zejména o rotační zametací a odplevelovací kartáče od společnosti KULLEN-KOTI, které lze namontovat na stroje a vozidla úklidové techniky a které zajišťují čisté a udržované ulice, náměstí, sportoviště, parky a zahrady. V zimě se technické kartáče používají také k odklízení sněhu.

Mimochodem, uživatelé, strojní inženýři a konstruktéři ve stavebnictví se mohou se svými dotazy ohledně kartáčové techniky obracet na zkušební centrum kartáčů KULLEN-KOTI v Reutlingenu. V moderním strojovém parku a pod vedením posádky odborníků zde lze provádět zátěžové zkoušky, srovnávací testy, dlouhodobé zkoušky nebo specifické aplikace. KULLEN-KOTI Brush TestCenter může také poskytnout cenné služby při vývoji nových kartáčových řešení nebo při další optimalizaci stávajících kartáčových systémů, stejně jako kreativní pomoc v problémových případech.

Více novinek.

Cílená řešení pro velmi jemné broušení a zaoblování hran


Jedná se...

Technické kartáče jsou již mnoho let součástí základního vybavení mnoha dřevoobráběcích strojů a zařízení. Používají se zde v mnoha různých provedeních a velikostech.

Naše transportní válce pro pece jsou vybaveny speciálními drátěnými obrubami, které jsou odolné v...

Kartáčové odjehlování je považováno za jednu z nejflexibilnějších a někdy i nejekonomičtějších me...

Společnost KULLEN-KOTI představí na veletrhu Aluminium 2022 své transportní válce pro pece Transportní válce pro pece společnosti KULLEN-KOTI jsou vybaveny speciálními drátěnými obrubami, které jsou odolné vůči teplotám až do 1 200 °C. Používají se po celém světě v horizontálních linkách závodů na tepelné zpracování. Používají se po celém světě v horizontálních linkách závodů na tepelné zpracování, kde umožňují přesnou a povrchově šetrnou dopravu hliníkových desek a plechů. Na letošním veletrhu ALUMINIUM v Düsseldorfu představí společnost KULLEN-KOTI tento výjimečný typ kartáče a poskytne informace o četných možnostech jeho individuálního vyladění. Společnost najdete v hale 7A na stánku D30.
KULLEN-KOTI představuje kartáčová řešení pro automatizované odstraňování otřepů