Katalog

Gmöhling Transportgeräte GmbH

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

Gmöhling Transportgeräte GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • Zulassung z. Kistenbauart A 1589X + 1589Y, Gefahrgut

07.10.2021 05:10

Společnost Gmöhling GmbH letos slaví 80. výročí svého založení

Společnost Gmöhling GmbH letos slaví 80. výročí svého založení. Walter Gmöhling si ani ve svých 98 letech nenechá ujít příležitost zastavit se v sídle společnosti ve Fürth-Stadelnu a přispět svými nápady. "Aby byla pracovní místa zajištěna i do budoucna, vložil jsem do nadace veškerý majetek!" A tak se stalo

Společnost prošla během své historie mnoha vzestupy a pády. Ani nyní, v době pandemie, to není snadné. "Corona nás zasáhla v roce 2020 a pak ovládla celý svět. Mnoho našich zákazníků a také jednotlivých dodavatelů se nachází v zahraničí, to nás samozřejmě nemine beze stopy." říká Frank Reiser, jednatel společnosti Gmöhling. "Přesto jsme loňský rok přežili docela dobře - v neposlední řadě díky vzkvétajícímu internetovému obchodu a našim velkým zákazníkům v tomto oboru. Také ve zdravotnictví, v nemocnicích, jsou naše výrobky právě teď potřebné. Letos dokonce můžeme opět investovat do nového vybavení a strojů, stejně jako do údržby dnes již 69 let staré budovy a také opět přijmout tři nové učně."

V roce 1941 byla společnost Gmöhling založena jako slévárna hliníku v Alsasku. Po válce a anglickém zajetí převzal mladý Walter Gmöhling z 95 % zničený podnik po svém zesnulém otci a v roce 1948 obnovil výrobu v Norimberku. Zde zpočátku vyráběl ze zbylého hliníku svěráky, hrnce na vaření a stroje na odlévání svíček (do Izraele) a vyvinul lehký skládací hliníkový přepravní box pro použití v amerických letadlech DC-3 pro berlínský letecký most. Právě posledně jmenovaná konstrukce stála u zrodu společnosti v její dnešní podobě. Následně se prosadila především v intralogistice textilního průmyslu a jako preferovaný dodavatel německých a dalších evropských poštovních společností.

Dnes standardní sortiment výrobků pokrývá velmi široké spektrum, od beden přes skříňové, přepravní a odpružené vozíky až po mnoho individuálních speciálních řešení z hliníku. Dodávaná odvětví jsou stejně rozmanitá jako samotné výrobky. Podíl exportu činí více než 50 % - protože výrobky "Made in Germany" přesvědčují nespočet zákazníků ve Francii, Velké Británii nebo Švýcarsku, ale také například v Číně.

Historií firmy se jako červená nit táhne jedna věc: Inovace, další vývoj a přizpůsobení se trhu. "Právě jsme zaregistrovali patent na vozík pro vychystávání objednávek s plynule nastavitelnou silou pružiny pro internetový obchod !" vypráví Oliver T. Schmitz, vedoucí prodeje společnosti Gmöhling. Jen tak mohla společnost přežít 80, někdy i těžkých let. Dnes jsou to především zákazníci z oblasti internetového obchodu, kteří si u společnosti Gmöhling objednávají produkty pro svou logistiku v. Moderní prodejci v oblasti elektronického obchodu hledají pro vychystávání svých objednávek řešení, jako jsou individuálně navržené regálové nebo pružinové podlahové vozíky. To znamená pro zpracování internetových objednávek v jejich skladech nebo pro zpracování vratek. "A společnost Gmöhling, která má 80 let zkušeností s vývojem, konstrukcí a výrobou výrobků z lehkého kovu, jim je může poskytnout."

Kromě toho zaměstnanci rozpoznali ducha doby a vyvinuli zcela novou produktovou řadu - "Gmöhling Green Line". Na adrese www.g-green.de si může každý objednat pro svůj domov výrobky Gmöhling vyrobené až ze 75 % z recyklovaného hliníku. Ať už se jedná o pojízdné květináče, vyvýšený záhon na kolečkách nebo obrázky rostlin na zeď. "Sám jsem vášnivý zahrádkář ", říká Oliver T. Schmitz, "takže jsem začal trochu experimentovat kolem !" Když ho posloucháte mluvit, můžete říct, kolik srdce a duše bylo do nových výrobků vloženo. "Všechny výrobky jsou udržitelné, vysoce kvalitní, trvanlivé a stabilní ve srovnání s plastem nebo dřevem."

Více novinek.

GMÖHLING: Objevte naše nejnovější produkty a řešení, vyměňte si názory s naším týmem a zjistěte více o nejnovějších trendech v oboru - těšíme se na vás!

Rádi bychom vás informovali, že jsme od 1.3.2024 snížili ceny vybraných výrobků, jako jso...

Již desítky let řešíme vaše požadavky na logistiku a přepravu.

S produktovými řešeními...

Abychom zabránili hluku při vkládání, vkládá se do našeho koše pěna pohlcující zvuk.

08.11.2022 02:00

"Přes zaprášený měsíc

"Over The Dusty Moon Challenge" - sponzorovali jsme tým MoonAixperts
Nedávno jsme podpořili...