Katalog

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

MTM Power® Messtechnik Mellenbach GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015

18.01.2023 10:01

MTM Power® Měření Mellenbach

AC/DC původně neznamená známou hardrockovou kapelu, ale celosvětově nejrozšířenější formu přeměny elektrické energie ze střídavého proudu na stejnosměrný. Když na počátku 20. století zahájila elektřina své vítězné tažení, probíhala tzv. válka o elektřinu mezi stejnosměrnými a střídavými sítěmi a jejich protagonisty Edisonem a Westinghousem. Nakonec převládly sítě střídavého proudu, a tedy i zdroje střídavého/stejnosměrného proudu, které jsou již více než 100 let považovány za dominantní formu napájení. Výraznou výhodou střídavého proudu je jeho snadná měnitelnost z hlediska úrovně napětí a jednoduchá přepínatelnost. Pomocí transformátorů je možné vyrábět vysoké napětí, a tím přepravovat a distribuovat velké množství energie na velké vzdálenosti. Místně pak lze transformátory použít k zajištění méně nebezpečného nižšího napětí pro napájení osvětlení a motorů.

S rostoucím výskytem elektronických obvodů, které ke své činnosti vyžadují stejnosměrné napětí, vznikla potřeba převést střídavé napětí zpět na stejnosměrné. Zařízení, která tuto elektrickou funkci mapují, mají v závislosti na použití a umístění různé názvy - zdroj, usměrňovač, napájecí zdroj a měnič AC/DC jsou jen některé z nich. Oblasti použití jsou široké: Moduly AC/DC se používají nejen v průmyslových oblastech, ale také v každém počítači a televizoru a v osvětlení LED. U MTM Power® najdete širokou škálu různých produktů pro optimální napájení AC/DC v průmyslu - od nízkonapěťových modulů až po zásuvné zdroje.
Optimální napájení pomocí AC/DC zdrojů od MTM Power®
V celé oblasti použití elektronického napájení je kladen důraz na spolehlivost a životnost. Použití zařízení, která jsou závislá na napájecí jednotce AC/DC, musí být zaručeno nepřetržitě. Proto se naše moduly AC/DC vyznačují moderní topologií obvodů a splňují všechny příslušné bezpečnostní normy i normy EMC. V našem sortimentu najdete mimo jiné napájecí jednotky pro decentralizované napájení nejrůznějších průmyslových aplikací. Použitá technologie BPC - tzv. chlazení základní desky - umožňuje odvádět tepelné ztráty právě prostřednictvím základní desky. Tím se prodlužuje životnost jednotek. Tyto robustní a bezúdržbové zdroje střídavého/stejnosměrného napájení jsou vhodné zejména pro použití v citlivých elektronických subsystémech.

Více novinek.

Díky speciální unikátní technologii vakuového zapouzdření jsou napájecí moduly MTM Power kompletn...

Hledáte řešení napájení pro přímé použití "na stroji"?

Měniče DC/DC řady PCMDS550-FT jsou přizpůsobeny požadavkům na vysokozdvižné vozíky. Nejvyšší kval...