Katalog

Franke GmbH

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

21.03.2023 01:03

Slavnostní položení základního kamene Závod 6

Společnost Franke GmbH sídlí v Obere Bahnstraße v Aalenu od roku 1954. Na základě vynálezu drátěného ložiska zakladatelem společnosti Erichem Frankem jsme se vypracovali na specialistu na rotační a lineární pohyby v mnoha průmyslových odvětvích. Stále přibývají nové oblasti použití, jako je například e-mobilita. Výrobní oblasti rostou spolu s úkoly.

Považujeme se za vývojového partnera pro inovativní řešení. Přizpůsobena požadavkům zákazníků vytváří společnost Franke technická mistrovská díla pro speciální. Super tichá přesná ložiska pro počítačové tomografy i ultralehká valivá ložiska z 3D tiskárny. Drátěná ložiska Franke najdete ve zdravotnické technice, pletacích strojích nebo v měničích nástrojů. Osazují desky s plošnými spoji nejvyšší rychlostí nebo po tisících otáčejí obrovskými solárními panely, aby sledovaly dráhu Slunce. Společnost Franke nyní ve svém sídle v Aalenu zaměstnává přibližně 360 lidí. V současné době Franke opět staví:

Franke je do roku 2025 klimaticky neutrální

Udržitelnost je velkým tématem i pro společnost Franke. Společnost chce být do roku 2025 klimaticky neutrální. Již v roce 2019 byla poprvé stanovena uhlíková stopa jednoho z klíčových produktů: hlavního skladu počítačových tomografů. To odhalilo, že 80 % emisí tohoto výrobku vzniká v předcházejících nebo navazujících procesech. V důsledku toho byly společně s dodavateli hledány způsoby přechodu na procesy šetrné ke klimatu a jejich zavedení.

Závěr

Požadavky na moderní průmyslové podniky v globální konkurenci se stále zvyšují. Klíčem k úspěchu je otevřenost novým trendům při zachování tradic. Ve společnosti Franke se toto vyvažování daří každý den znovu a znovu.

Více novinek.

Ve světě ložiskových technologií je v centru pozornosti inovativní řešení: ložisko s drátěnou dráhou.

Snadné ovládání a dobrý design: Mladá společnost Sachs Products přikládá těmto vlastnostem u svýc...

Španělský výrobce balicích strojů Mespack je specialistou na flexibil...

Z výzvy se stává úspěšný příběh: Po předchozí spolupráci na řešení s několika dodavateli našla sp...