Katalog

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

10.05.2023 05:05

Trendem jsou menší průtoky

Na mnoha trzích pozorujeme posun směrem k miniaturizaci. Například v laboratořích je pracovní prostor stále dražší. Zmenšování a zmenšování plochy... to je trend. Vše se stejným cílem: úspora nákladů.

Jak to ovlivňuje naše průtoková řešení? Malé průtokoměry a kompaktní regulátory tlaku s minimálními rozměry tomuto trendu zmenšování plochy odpovídají. Proto neustále navrhujeme nové výrobky s menšími rozměry.

Proč je zmenšování půdorysné plochy průtokových řešení důležité?
Protože jsem pracoval jak v oblasti věd o živé přírodě, tak v analytickém průmyslu, inspirují mě stále rostoucí požadavky na malé půdorysné plochy. Již mnoho let je trvalým trendem, že laboratorní prostory jsou stále dražší, což vede ke zmenšování půdorysných rozměrů průtokových přístrojů.

Silným motorem zmenšování půdorysných rozměrů byla iniciativa systému NeSSi, který je komerčně známý jako Parker IntraFlow a Swagelok MPC. Nejkompaktnější přístroje Bronkhorst, řada IQ+FLOW, jsou inspirovány touto iniciativou.

S

půdorysem 17 x 17 mm pro vnitřní stavební bloky - jako jsou senzory a ventily - se nám podařilo udržet ještě menší rozměry než univerzální uspořádání NeSSI 1,5 x 1,5".

Kompaktní řešení pro průtok a tlak
Protože víme, že zmenšení půdorysu a úspora nákladů je na trzích přírodních věd, biotechnologií a analytických přístrojů zásadní, pokračujeme ve vývoji produktů, které tyto požadavky splňují v kombinaci s požadovaným výkonem. Na malé rozměry našich průtokových přístrojů se zaměřujeme již řadu let.

Naše nejnovější rozšíření produktové řady je součástí řady regulátorů tlaku IQ+FLOW. Nové regulátory tlaku se snímači tlaku izolovanými od médií si poradí s mnohem širší škálou médií, jako je helium, vodík, kyslík, metan, vlhkost, korozivní plyny a hořlavé plyny. Zjistěte více o těchto regulátorech tlaku.
IQ+FLOW, kompaktní regulátor tlaku

Řešení průtoku v rozdělovači pro rozšířenou funkčnost
Pokud pracujete na kompletním přepracování svého systému a máte možnost začlenit nové technologie, můžete se rozhodnout použít řešení průtoku v rozdělovači a rozšířit svůj systém o další funkce.

Analytická zařízení jsou dobrým příkladem komplexního průtokového systému, který může těžit z řešení průtokových rozdělovačů s rozšířenou funkčností přidáním snímačů tlaku, snímačů průtoku, ventilů a složitějších průtokových cest.
Řešení průtokových rozdělovačů

Inovace s technologií čipů MEMS
Velikost a funkce technologie snímačů se řídí fyzikálními vlastnostmi principu měření. Abychom tedy změnili rozměry, museli jsme se podívat na alternativní měřicí technologie.

Ve spolupráci s TNO, nizozemskou organizací pro aplikovaný vědecký výzkum, jsme navrhli řadu ultrakompaktních průtokoměrů a regulátorů tlaku postavených na čipové technologii MEMS (Micro-Electro-Mechanical Systems). Díky tomu můžeme nabízet plně funkční přístroje s minimálními rozměry 20 x 40 mm, což je mnohem méně než u běžných průtokoměrů a regulátorů tlaku.

Řešení průtoku na míru
Snímače průtoku a tlaku, včetně proporcionálních ventilů, uzavíracích ventilů a filtrů, jsou k dispozici jako kompaktní předměty, jako stavebnice Lego. To nám dává možnost přizpůsobit si kompaktní vícekanálové průtokové systémy přesně tak, jak potřebujete.

Jaké z toho můžete mít výhody?

  • Kompaktní sestava zajišťuje prostorovou efektivitu
  • Moduly s horní montáží a bočními porty, snadno přístupné
  • Žádné kompromisy v oblasti řídicích funkcí
  • Předem otestované sestavy rozdělovačů "Plug and Play", které snižují požadavky zákazníka na testování
  • Analogová nebo digitální komunikace
Pokud si myslíte, že řešení průtoku na míru bude vyhovovat vašim potřebám, dejte nám vědět a vyzvěte náš tým.

Více novinek.

průtokoměrů a regulátorů MASS-STREAM™
Rozšíření řady IQ + FLOW® o senzory izolované od médií
Rychlý a stabilní, osvědčený a přesný