Katalog

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Vysokoteplotní čipové rezistory do 300 °C

Na základě dlouholetých osvědčených výrobních postupů pro čipové rezistory může nyní společnost SRT Resistor Technology GmbH nabídnout čipové rezistory, které jsou vhodné pro vysokoteplotní aplikace až do rozsahu 300 °C. Tato nová možnost vyplývá ze skutečnosti, že tyto čipové rezistory neobsahují žádný organický materiál a ve struktuře kontaktů žádný nikl a cín. Naopak, vnější kontakt těchto rezistorů je tvořen vysoce kvalitní slitinou PtAg, která je stejně jako vrstva rezistoru vypálena při teplotě přibližně 850 °C a slinuta s keramickým substrátem.

Při zpracování součástek pro zvýšené provozní teploty vzniká problém, že výběr pájek pro teplotní rozsah do 300 stupňů je velmi omezený. Kromě odolnosti vůči vysokým teplotám má však kontakt těchto čipových rezistorů tu vlastnost, že jej lze spolehlivě kontaktovat vodivými lepidly. To znamená, že na trhu dostupná vodivá lepidla na bázi epoxidů nebo polyimidů poskytují racionální a spolehlivý způsob spojení.

V současné době jsou rezistory SRT řady CHR, CHS a CHM k dispozici ve vysokoteplotním provedení CHR-HT, CHS-HT a CHM-HT.

Obecné údaje platné pro všechny tyto typy s ohledem na vysokoteplotní aplikace jsou shrnuty v datovém listu "High-Temperature-Chip-R.pdf". Ten, stejně jako jednotlivé datové listy těchto typů, si můžete stáhnout z naší domovské stránky v sekci Ke stažení. V porovnání s rezistory pro aplikace v běžném teplotním rozsahu se u výrobků pro vysoké teploty provádí před konečným měřením odpovídající předběžné stárnutí, aby se předešlo možným změnám driftu rezistorů.

Kromě možnosti použití při zvýšených teplotách mají tyto typové řady čipových rezistorů také tu vlastnost, že jsou nemagnetické. Standardní čipové rezistory obsahují ve svém kontaktním systému niklovou vrstvu, která má feromagnetické vlastnosti. Při aplikacích ve vysokých magnetických polích, například v počítačových tomografech, způsobuje tato magnetická vlastnost nejen výskyt mechanických sil na součástky, ale také vážné narušení elektronického užitečného signálu. Tato vlastnost otevřela pro takové čipové rezistory novou oblast použití.

Více novinek.

Optimalizací uspořádání a techniky tisku se společnosti SRT Resistor Technology GmbH podařilo roz...