Katalog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Bezpečnost a produktivita v jednom kroku: univerzální maticové vozíky s malými tlumiči od společnosti ACE

Během pandemie Corony byla poptávka po dezinfekčních prostředcích vysoká. Společnost Metallatelier GmbH rychle vyrobila malou sérii univerzálního šroubováku pro výrobce chemikálií k našroubování uzávěrů různých typů nádob. První část této uživatelské zprávy odhaluje, jak souhra inteligentních komponent od pohonu přes omezovače točivého momentu a senzory až po malé tlumiče nárazů ve výrobě vede k větší rychlosti šroubování, větší flexibilitě ve velikosti lahví a větší bezpečnosti.

Metallatelier GmbH hraje zvláštní roli v oblasti konstrukce speciálních strojů. Je to dáno všestranností, kterou ateliér z Deggenhausenu v okrese Bodamské jezero, jeho zakladatel a majitel David Fuchs a zaměstnanci prokazují v různých projektech. společnost byla založena v roce 1985 s cílem poskytovat technickou podporu přátelům umělcům, jejichž tvůrčí a architektonické nápady David Fuchs pomáhal realizovat v oblasti kovu, a nadále realizuje vize z oblasti umění, architektury a designu na prokazatelně vysoké technické úrovni. Kromě toho se Davidu Fuchsovi a jeho týmu podařilo v roce 2006 dodat výrobci čisticích prostředků speciální stroj chráněný užitným vzorem pro dosud neznámou flexibilitu a bezpečnost při poruchách v automatickém šroubování lahví. Tak se zrodil první univerzální šroubovák společnosti Metallatelier GmbH.


Unikátní zařízení pro montáž šroubovacích uzávěrů

Tato první generace speciálního stroje je základem úspěšného příspěvku v boji proti SARS-CoV-2. Hlavním protagonistou je společnost Bilgram Chemie GmbH, která mimo jiné obchoduje s chemikáliemi, ale vyrábí také mycí a čisticí suroviny a čisticí prostředky. Vedoucí pracovníci společnosti z Ostrachu v Oberschwabenu se seznámili s univerzálním šroubovákem 1.0, zejména s jeho ojedinělým zařízením pro montáž šroubovacích uzávěrů, které automatizuje bezpečné uzavírání nejrůznějších lahví s čisticími prostředky, včetně lahví s rozprašovacími hlavicemi s čerpadlem. Požádali proto společnost Metallatelier o výrobu navazující série. Zatímco u první generace šlo o urychlení manipulace, nyní se zaměřili na zvýšení rychlosti výroby, aby byli schopni uspokojit poptávku po dezinfekčních prostředcích. "Na druhou stranu bylo nutné naši konstrukci ještě variabilněji a rychleji přizpůsobit novým uzávěrům a výškám pásů, protože náš zákazník chtěl plnit především malé lahvičky s ruční dezinfekcí na třech speciálních strojích," popisuje část nových požadavků David Fuchs.

Pro dosažení těchto cílů zůstal základní pracovní princip stejný jako u předchozí konstrukce: Lahvičky jsou upevněny centrálně pod šroubovacím mechanismem pomocí dvou upínacích čelistí pokrytých ethylen-propylen-dien (monomerní) pryží (EPDM). Čtyři uchopovací válečky pak uchopí šroubovací uzávěr a pevně jej zašroubují, dokud není dosaženo nastaveného krouticího momentu. Pomocí spodních malých tlumičů je pneumatický suport nejen brzděn, ale konečná poloha uchopovacího mechanismu je určena také polohou tlumičů, a tak je stroj přizpůsoben různým velikostem šroubových uzávěrů. Před dosažením koncové polohy je suport obvykle také zastaven malým tlumičem nárazů. Horní z nich slouží také k tomu, aby vozík nemusel pokaždé dojíždět do své koncové polohy, ale aby se zastavil již v okamžiku, kdy jsou válečky uchopovače dostatečně otevřené, aby bylo možné šroubovanou jednotku dopravovat dále. Další časově úsporný účel systému: lahve s držadly nebo rozprašovacími hlavicemi čerpadel lze pro lepší další přepravu nebo pro účely balení do kontejnerů či pro nakládání otáčet i v již uzavřeném stavu a uvést je tak do jednotné polohy.






Více novinek.

Ve švýcarském vědeckém centru Technorama nabízí 500 exp...

Sportovní vědci při svých návrzích používají tak&eacute...

Přeprava mRNA vakcíny proti COVID-19 od společnosti Biontech/Pfizer představuje skutečnou...

Vedle softwaru pro dimenzování a dat CAD a simulací nabízí nyn...

Společnost ACE Stoßdämpfer GmbH nyní nabízí konstruktérům...

Stejně jako jsou kaskadéři pro filmové hvězdy, jsou strukturální tlumiče TUBUS pro drahé filmové...