Katalog

LK Metallwaren GmbH

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

LK Metallwaren GmbH

  • EN ISO 9001:2015

07.09.2023 01:09

LK Metallwaren GmbH: Klimaticky neutrální a efektivní vytápění lokálním teplem


Existují rozumnější opatření pro aktivní účast na ochraně klimatu snižováním emisí CO2 než vysoké osobní nasazení na silnicích nebo asfaltech. Ochrana klimatu je úspěšnější při pozitivně-aktivní účasti a řada podniků již před několika lety začala přijímat opatření ke snížení emisí CO2.

Patří k nim i středofrancouzská společnost Abel Wellpappe in Form, která byla založena v roce 1997 a v současné době je v Evropě lídrem na trhu, pokud jde o zpracování vlnité lepenky o výšce od 3,6 do 7,2 mm na polštáře z vlnité lepenky a tvarově přesné výlisky. Konečnými produkty jsou navíc obaly z vlnité lepenky z jednoho materiálu, což - další plusový bod udržitelnosti - zaručuje recyklaci bez třídění. v roce 2022 se specialista na obaly rozhodl přejít na lokální vytápění svých hal, které byly dosud vytápěny olejem. Lokální teplo dodává družstvo z regionu, které ho vyrábí spalováním bioplynu a dřevní štěpky. Díky přeměně dodávek tepla je nyní společnost Abel schopna vyrábět klimaticky neutrálním způsobem.

Více novinek.

Vytápění hal je výzvou, kterou musí společnosti zvládnout. Energetická účinnost, udržitelnost a provozní náklady jsou tři rozhodující faktory. V této příručce se dozvíte, jak tepelná čerpadla přispívají k vytápění hal a proč jsou volbou do budoucna.
Vytápění hal je pro firmy výzvou, kterou musí zvládnout. Energetická účinnost, udržitelnost a provozní náklady jsou tři rozhodující faktory. V této příručce se dozvíte, jak tepelná čerpadla přispívají k vytápění hal a proč jsou volbou do budoucna.