Katalog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

15.09.2023 01:09

Špičkový senzor vlhkosti a teploty pro nejvyšší nároky

S novým senzorem HTS801 uvádí společnost E+E Elektronik na trh svůj dosud nejvýkonnější senzor vlhkosti a teploty pro průmyslové aplikace. Tento všestranný špičkový měřicí přístroj spojuje dlouholeté zkušenosti rakouského specialisty na senzory v oblasti měření vlhkosti s vysokými nároky na kvalitu průmyslové měřicí techniky. Měřicí sondy HTS801 jsou vybaveny vysoce kvalitním vyhřívaným senzorovým prvkem pro přesná a dlouhodobě stabilní měření i v těch nejnáročnějších podmínkách. Další možnosti, jako je velkorysý barevný displej nebo výměna čidla plug-and-play pomocí technologie rapidX, zajišťují uživatelsky přívětivou obsluhu a snadnou údržbu.
Vynikající měřicí výkon, široká škála aplikací

HTS801 je obzvláště vhodný pro použití v aplikacích s vysokou vlhkostí a chemickým působením. Základem je monoliticky konstruovaný snímací prvek E+E. Integrovaný ohřívač umožňuje cílené zahřívání senzorového prvku a tím zabraňuje kondenzaci a jejím negativním vlivům na výsledek měření. V závislosti na požadavcích jsou k dispozici dva provozní režimy specifické pro danou konstrukci:

"Condensation Guard" pro krátkodobé riziko kondenzace
"High Humidity Guard" pro trvale vysokou vlhkost a kondenzační podmínky
Kromě toho jsou všechny modely HTS801 vybaveny funkcí automatického obnovení (ARC). Ta odstraňuje chemické nečistoty a zabraňuje možným driftovým efektům krátkým intenzivním zahřátím senzorového prvku.

Osvědčená povrchová úprava senzoru E+E navíc chrání senzorový prvek a jeho pájecí spoje před korozí nebo usazeninami. Tento speciální povlak prodlužuje životnost senzoru a zajišťuje přesné výsledky měření a lepší dlouhodobou stabilitu v náročných nebo korozivních prostředích.

Díky širokému rozsahu použití od -80 °C do 180 °C a 300 barů je HTS801 vhodný pro celou řadu aplikací, jako je monitorování procesů sušení, sledování vlhkosti a teploty ve zkušebnách palivových článků, klimatických komorách nebo skladovacích prostorách s vysokou vlhkostí až po náročné měřicí úlohy v meteorologii a mnoho dalších.

Robustní polykarbonátové nebo nerezové pouzdro s krytím IP65 / NEMA 4X umožňuje snadnou instalaci a údržbu HTS801.

Výměna sond Plug-and-play

HTS801 nabízí možnost inteligentních, zásuvných sond. Každou inteligentní sondu HTS801 rapidX lze vyměnit způsobem plug-and-play bez nutnosti konfigurace, seřizování nebo kalibrace. Specifické parametry jsou uloženy přímo v sondě a jsou přenášeny do snímače při jeho zapojení. Tím se vyhnete prostojům a nákladům, pokud je nutné vyměnit snímač z důvodu poškození nebo rekalibrace.

Displej se záznamem dat a diagnostickou funkcí

HTS801 je volitelně k dispozici s 3,5" barevným displejem TFT. Ten umožňuje současné zobrazení až čtyř měřených veličin a jejich sledování na místě. Integrovaná funkce záznamu dat ukládá až 20 000 naměřených hodnot pro každou měřenou veličinu. Ty lze zobrazit graficky na displeji nebo stáhnout přes servisní rozhraní USB. Pomocí palubní diagnostické funkce lze přímo na přístroji zkontrolovat provozní stav HTS801.

Rozhraní a konfigurace

Měřená data jsou k dispozici na dvou volně škálovatelných analogových výstupech, na rozhraní RS485 (Modbus RTU) nebo Ethernet PoE (Modbus TCP) a na dvou alarmových (reléových) výstupech. To umožňuje flexibilní integraci snímače do přizpůsobených systémů sběru dat.

HTS801 lze konfigurovat prostřednictvím připojení USB s bezplatným konfiguračním softwarem PCS10 nebo přímo na jednotce prostřednictvím displeje a tlačítek.

Více novinek.

Trojice snímačů CDS201, HTS201 a TES201 představuje novou generaci přesných a spole...

Digitální snímací modul pro úsporné měření vlhkosti a teploty

Snímací modul HTM502 rak...

od 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hala 3, stánek F31 - F32

...

Rakouský výrobce senzorů E+E Elektronik rozšiřuje své portfolio digitálních snímacích prvků o dvě...

Nový kalkulátor vlhkosti od společnosti E+E Elektronik počítá všechny důležité parametry související s vlhkostí a tlakový rosný bod.
Snímací prvek TEE501 nabízí vynikající přesnost měření až ±0,2 °C a díky malému pouzdru DFN se snadno integruje.