Katalog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

14.11.2023 00:11

Haptické dotykové HMI funguje i bez displeje

  • Intuitivní HMI pro mezinárodní trh
  • Haptické dotykové HMI funguje i bez displeje
Haptické vestavěné dotykové HMI na bázi skla od společnosti Irlbacher, světového specialisty na zpracování a funkční úpravu plochého skla, umožňují intuitivní uživatelské rozhraní, které nevyžaduje displej, a tedy ani řeč. Ovládací prvky na bázi PCAP integrované do skla, které lze nahmatat i v rukavicích, nahrazují ovladače a tlačítka, čímž odpadají otvory v čelním panelu. Všechny výrobní kroky pro řešení na míru se provádějí v Německu.

Haptické ovládací prvky mohou být buď zapuštěné, nebo vyvýšené. Prvky v podobě hmatů nahrazují tlačítka a umožňují intuitivní ovládání, protože na přední straně je okamžitě rozpoznatelné, kde se má operace provést. Pomocí této technologie lze modelovat také vstupní zařízení v podobě posuvníků nebo snímačů. Vhodně rozmístěné LED diody nebo malé alfanumerické displeje zobrazují aktuální hodnoty nastavení. Díky vhodnému návrhu podsvícení a jeho jednotlivých scén jsou ovládací postupy intuitivně srozumitelné a přehledné i bez displeje.

Mikrokontroléry používané k analýze signálů snímačů PCAP nabízejí dostatečný výpočetní výkon pro zabudování některých nebo všech aplikací zákazníka. V tomto případě speciální nástroje zajišťují, že duševní vlastnictví zákazníka zůstane chráněno. To umožňuje paralelně řešit vývojové úlohy, zkrátit dobu uvedení na trh a snížit výrobní náklady.

Vestavné HMI společnosti Irlbacher jsou založeny na technologii PCAP. V souladu s tím jsou zcela uzavřené, bez spojů, nevyžadují žádné otvory, a proto nabízejí stupeň krytí až IP69K. Čištění - nebo například v odvětví MedTech hygienické přepracování - lze provádět kdykoli bez jakýchkoli problémů. V závislosti na požadavcích na konstrukci je HMI integrováno pod omítku nebo vlepeno - nebo tvoří skutečnou přední část zařízení.

Chytrá kombinace senzorů a podsvícení znamená, že i složité chování zařízení lze zmapovat pomocí nejjednodušších ovládacích postupů. Například první dotyk na skleněnou přední stranu aktivuje přístroj; podsvícení se rovnoměrně zvýší. Tím odpadá například potřeba tlačítka zapnutí. Integrovaný řídicí systém je natolik výkonný, že lze realizovat i scénické podsvícení. Osvětlení HMI se tak přizpůsobuje příslušnému stavu přístroje a očekávanému provoznímu procesu.

Nadčasově elegantní HMI zpravidla používají jako základní barvu sytě černou. Na čelní sklo lze také aplikovat firemní loga, názvy zařízení, symboly atd. pomocí keramického potisku odolného vůči UV záření a šetrného k životnímu prostředí. V závěrečném kroku zpracování se všechny barevné vrstvy neoddělitelně smaltují se sklem, které se současně zušlechťuje na tvrzené bezpečnostní sklo.

Skupina Irlbacher, která existuje již téměř 90 let, je považována za zpracovatele skla s nejširšími možnostmi výroby na celém světě. Společnost již více než 15 let tiskne elektronické obvody na sklo a podporuje své zákazníky při vývoji sofistikovaných montážních řešení pro vestavěné dotykové HMI na míru, a to jak s displejem, tak bez něj.

Více novinek.

Díky vodítkům vyřezaným do dotykového displeje vaše prsty vždy vědí, kde se nacházejí. Psaní a ps...

Proč potřebujete desky s plošnými spoji, když můžete tisknout elektroniku i na sklo? Skupina Irlbacher zpracovává speciální sklo pro různá průmyslová odvětví již více než 80 let. Díky patentované technologii Impatouch společnost ze Schönsee v různých aplikacích dokazuje, že zadní stranu skla lze použít jako nosič obvodů a že elektroniku lze namontovat přímo na sklo