Katalog

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

LKW WALTER Internationale Transportorganisation

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 14001

06.02.2024 01:02

Elektrická traktorová jednotka: týden praktických zkoušek

Elektromotor je dnes více než jen alternativou pro automobily. Ale co nákladní auta? Navzdory vysokým pořizovacím nákladům, krátkému dojezdu a vysoké vlastní hmotnosti se této technologii předpovídá slibná budoucnost v nákladní dopravě. Jako průkopník alternativních možností dopravy, jako je kombinovaná doprava, se společnost LKW WALTER přirozeně zabývá také alternativními palivy a systémy pohonu. Výsledkem jsou různé testy, jako například nedávný testovací týden s bateriově poháněným tahačem VOLVO (BEV) v Polsku.


Testovací fáze: týden čistě elektrické dálkové dopravy

Jako jedna z prvních dopravních organizací v Evropě jsme mohli společně s polským dopravním partnerem týden rozsáhle testovat tahač BEV od výrobce Volvo na delších trasách. Během několika přeprav v rámci Polska se tato technologie ukázala jako velmi slibná do budoucna. Vrchol: úspora více než 1 600 kg emisí CO2 na vzdálenost 2 435 km - úspora více než 65 % ve srovnání s vozidlem s naftovým motorem. Denně bylo možné ujet až 629 km.

Proč to děláme?

S více než 558 000 přepravami v kombinované dopravě v roce 2022 a více než 350 výjezdy denně plní společnost LKW WALTER již řadu let svou odpovědnost za ekologickou budoucnost v evropské nákladní dopravě. Přesto je na této trase doslova ještě velký potenciál pro rozvoj. Jsme přesvědčeni, že vozidla na bateriový pohon mají potenciál pro rozvoj bezemisních koridorů na krátkých trasách před a po přepravě v kombinované dopravě. Z tohoto důvodu v blízké budoucnosti rozšíříme naše testy a doufáme, že v blízké budoucnosti dosáhneme dalšího milníku pro kombinovanou dopravu.

Více novinek.

Nabízíme vám tři modely, které vaše vozidla maxim&aacu...

Udržitelnost a ochrana životního prostředí patří k aktuálním tématům ve společnosti, hospodářství...